Förbränning före eller efter träning?

En tjej undrade vilket som var bäst, att träna förbränning före eller efter ett styrkepass. En ny studie visar att du får ut mer av förbränningen om du kör efter styrkepasset. Om du gör det innan visade det sig att förbränningen inte alls gav lika bra som efter. Nu tänker jag inte gå in på varför det är så om ni inte absolut vill? Men då måste jag översätta studien från engelska till svenska vilket jag kan, men då kommer inlägget att dröja ett tag :)

Kommentarer
Postat av: Byron

Oftast försöker jag köra löppass innan frukost. Kanske mest för att det är enklare att ta sig ut i träningsspåret tidigt på dagen ...

2007-11-14 @ 13:41:31
URL: http://bloggis.se/celadus
Postat av: Ems

Finns säkert en point men
i just den frågan skiljer det sig väldigt mycket från studie till studie.
Har tex läst att det beror på om man tränar med tyngre vikter eller lätta vikter om man ska träna förbränning före eller efter.
Du kan ju helt klart din sak, men att det skulle vara skrivet i sten att efter är bättre är tveksamt.

2007-11-14 @ 14:06:18
Postat av: Sara

Läste något liknande, och att det helt enkelt berodde på att om man kör ett förbrännande konditionspass efter styrka bränns mer fett eftersom man tömt musklerna på glykogenet och alltså tar kroppen av fettet istället för musklernas inlagrade depåer. Om det var något ytterligare så är jag väldigt gärna intresserad av att höra :) Spännande

2007-11-14 @ 14:13:06
URL: http://saraeleonora.blogg.se
Postat av: Eva

Ja, jag har också funderat. Det verkar ju logiskt att man tar slut på kolhydraterna när man kör styrka och sen fett när kolhydraterna är slut. Kör man förbränning först så är det risk att man inte har kolhydrater kvar till styrkepasset, som då inte blir lika effektivt.

2007-11-14 @ 14:58:51
Postat av: Emilia

Vad bra att du tog upp frågan:) är inte så lätt alltid när man hör olika saker hela tiden...Men nu blir det förbränning efter styrkan,det borde vara bättre för jag tycker det känns som styrkan kräver mer energi/kraft än konditionen.

2007-11-14 @ 15:14:10
Postat av: glitzy

sara: ja det är nåt sånt ja...men vi får se om jag orkar sätta mig ned å skriva ihop det någon dag.
ems: jag lyssnar till studier tills de blir motbevisade och detta var en ny studie
byron: det handlar om att hitta ett sätt som passar en själv

2007-11-14 @ 15:42:55
URL: http://glitzy.blogg.se
Postat av: KimJ - Vardag & Design hjälp

NAEE Vi fick det bara för dom ville ara snälla ;) hehe

2007-11-14 @ 15:59:18
URL: http://kimj.blogg.se
Postat av: Joakim

Äter du mindre kalorier än du gör av med förlorar du fett. Annars inte. När det gäller glykogen är normala värden 400 g muskelglykogen för en normalstor (säg 80 kg) individ + upp till 100 g leverglykogen. Glykogenet är lokalt mer muskulatur, inget annat. Detta kan dock påverka din vikt med hård träning. Vattenbalansen kan orsaka förändringar på vågen snabbt. Äter du mer, lagras du mer energi i muskulaturen i form av glykogen. Varje gram glykogen binder 2.7 gram vatten.
Kolhydrat lagras inte in som kroppsfett i någon nämnvärd utsträckning, men hämmar till viss del fettförbränningen. Fett lagras relativt lätt in som kroppsfett, men hämmar inte fettförbränningen.

styrke- och konditionsträning på hög nivå inte är förenligt, för den som vill uppnå maximal styrke- och muskelutveckling.

quote"Intense aerobic training should not coincide with resistance training to increase muscle mass.

More than likely, the added energy (and perhaps protein) demands of concurrent resistance and aerobic exercise training impose a limit on muscle growth and responsiveness to resistance training.

These considerations should not deter those who desire a well-rounded conditioning program that offers the specific fitness and health from both training modes.
"
ref: Exercise Physiology: Energy, Nutrition, and Human Performance. McArdle, Katch & Katch. Lippincott Williams & Wilkins; 6th edition 2006.

2007-11-15 @ 20:17:14
URL: http://glitzy.blogg.se
Postat av: Joakim

Kort, vill du gå ned i vikt kan du inte bygga muskler samtidigt. Du måste ligga på ett kcal positivt intag för att kunna utveckla muskulaturen.

2007-11-15 @ 20:25:21
Postat av: Joakim

Ems, referens på studie?

2007-11-15 @ 20:26:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0