Till min man

Shopping i STHLM, Del 2
image1427
Två paket till min man shoppades igår. Ett fråm syrran och ett från mig.

image1428
Även två sjalar ska han få. En med lite mer svart bas och en med lite mer vit bas :) Jag hittade en sån snygg lång, bred stickad svart halsduk igår på weekday till män, men sen kom jag ju på att jag har nästan en likadan så då kan vi lika gärna dela på min istället.

Nu ska jag iväg och sola i syrrans solarium. Efter det kommer del 3 ;)

Kommentarer
Postat av: Sofia

Jag hoppas du kan stå till svars för vad palestinasjalen faktiskt står för? Jag anser personligen att det är helt fel att det blivit mode att bära denna typ av sjal.

2007-10-21 @ 14:39:53
Postat av: Rouaa

Sofia det finns inte direkt mycket att "stå till svars" för vad den står för.
Antingen så köpte hon sjalen för att hon/han är pro Palestina eller så är det för modet.
Om man är pro Palestina så är det ju hennes/deras åsikt, right? inget hon då ska behöva försvara då hon har rätt till att tycke som hon vill tex.

Kan iallafall tala om att "Palestinasjalen" inte har något med Palestina att göra från början. Det är ett Beduinskt plagg som inte har något med Palestina att göra från början. Många i tex Irak, Saudiarabien, Förenade Arab Emaraterna m.fl använder denna typ av sjal tillsammans med något som heter 3gal (trean står för en arabisk bokstav som inte går att skriva på svenska).
Här är bild på hur det egentligen ska användas: http://sv.wikipedia.org/wiki/Bild:Bedouin_Resting.jpg

Men med tiden så ändrades det hela och olika färger står nu för olika budskap.

grön-vit står för veganism tex, men även för Hamas.

2007-10-21 @ 15:28:56
URL: http://www.rouaa.blogg.se
Postat av: glitzy

sofia: jag har ingen aning om vad den står för men rouaa vet :) jag köpte den till min kille för han ville ha en sån och det ligger inga politiska åsikter bakom köpet eller vad du nu syftar på. vi lever i en fri värld och jag tycker att varje person har rätt att bära det den vill. precis som du har rät att säga din åsikt angående palestinasjalen

2007-10-21 @ 16:55:16
URL: http://glitzy.blogg.se
Postat av: Rouaa

Glitzy man lär sig sånt av familjen. ;) Min farsa har skitmånga såna, just för att dom är så vanliga i Irak där han är född.

2007-10-21 @ 19:53:08
URL: http://www.rouaa.blogg.se
Postat av: Jocke

Sofia: Skulle tro du skojar med mig, varför skall jag stå till svars för något, med frihet kommer rätten att bära vad jag vill. Kunde inte bry mig mindre om vad andra anser ang det är på modet eller inte. Kan mycket väl bära kläder utan dela evetuella budskap. Tex kan jag ha på mig en NY keps utan älska yankees, kan ge tjejen röda rosor utan att vara sosse. Hör och häpna, jag kan till och med klä ut mig till jultomte på julafton, utan att tro på tomten.

2007-10-22 @ 07:21:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0