Lime- och ingefärsbakad torsk med grönsaker i röd curry

Testade ett nytt recept idag som jag hittade i någon tjejas blogg för ett tag sen. Det var jättegott och inte alls speciellt onyttigt. Jag som inte ens är speciellt förtjust i curry.
image1232


600gram torskfilé

2msk riven ingefära

1 lime

1 vitlöksklyfta

1msk rapsolja

1msk röd curry pasta

500 gram djupfrysta wokgrönsaker

1 burk lätt kokosmjölk

1 grönsaksbuljongtärning

Salt & Peppar

1 Sätt ugnen på 150 grader

2 Blanda ingefära och saften från en halv lime

3 Skär torsken i 4 lika stora portioner. Lägg dem i en ugnsäker form och krydda med salt & peppar.

Pensla ingefärsblandningen på fisken och sätt in i ugnen ca 15min.

4 Skala och hacka vitlöken. Fräs den i rapsolja, tillsätt currypasta, wokgrönsaker,kokosmjölk, och grönsaksbuljongtärning. Koka upp grönsaksgrytan och smaksätt med salt och peppar och saften från en halv lime.

5 Servera torsken med grönsaks curryn och ris.


Jag köpte färska wookgrönsaker istället för frysta och fisken fick vara inne 30 min innan den var klar.


Kommentarer
Postat av: Anna

Åh måste provas!! Mer fisk i vardagen, för det är så gott och nyttigt men tyvärr kan jag för få bra fiskrecept! Tack!

2007-09-10 @ 21:02:47
URL: http://pannis.blogg.se
Postat av: ERICA

ojvad gott det ser ut :)

2007-09-10 @ 21:26:29
URL: http://HTTP://ERICATIMAR.BLOGG.SE
Postat av: Kristina

ser mumsigt ut :-)

2007-09-10 @ 23:06:03
URL: http://stinaballerina.blogg.se
Postat av: Johan

Ja jag får säga att det var riktigt gott!

2007-09-11 @ 14:53:39
URL: http://haugthon.blogspot.com/
Postat av: glitzy/charlotte

johan: du har redan hunnit testa det?

2007-09-12 @ 07:16:00
URL: http://glitzy.blogg.se
Postat av: Nemi

Blev jättesugen på o testa så fort jag såg receptet...och nu ska jag snart sätta igång.
Spännande..men det kan ju inte bli annat än underbart gott!!!
Keep the recipes coming!!! =)

2007-09-13 @ 15:08:58
Postat av: Erica

Det såg riktigt gott ut!

2007-09-14 @ 16:07:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0