Anna Skipper - ett stort skämt

I bakgrunden hör jag när Anna Skipper ordbajsar på tv. Jag har fått flera kommentarer i bloggen när jag har rekomenderat sushi som bra mat: Anna Skipper säger att sushi innehåller massa socker och bla bla.
Jo jag vet det, men om man kollar på det totala näringsinnehållet så är det inte mycket man får i sig.

Nu förbjuder hon hon Anki Bagger att äta popcorn och kaffe latte. Men varför då? Folk orkar väl inte hålla en korkad diet om man inte får unna sig något.

ALLT HANDLAR OM DET TOTALA NÄRINGSINTAGET PER DAG. Självklart ska man inte trycka i sig socker och onödiga fett osv.
Räkna kalorier. Om mitt plus minus noll i kaloriintag på en dag är 2200 kcal och jag äter 1800 kcal varje dag går jag ner i viket för jag ligger på -. Så enkelt är det och det gäller alla.

En annan person jag retar ihjäl mig på är Blossom när hon ger råd i mix megapol på måndag mornar. Hon snackar också en massa skit. Vart fan fick de sin utbildning? både jag och jocke blir lika upprörda varje gång vi lyssnar på henna i bilen.

och så ska vi inte tala om Aftonbladet som bidrar till ett ohälsosammare Sverige. De bara skriver om populärdieter, inte vad de senaste rönen och forskningarna säger. De lurar folk. Det finns inga genvägar till en sundare kropp. Människan är ganska lat och tycker det låter skitbra när rubriken lyder: Ät mer fett, bli smalare. Skitbra idé, tryck i dig fett (vilket kroppen inte mår så bra av) och skippa kolhydrater(som bland annat hjärnan är beroende av).

Sådär nu har jag fått ur mig lite

update: nu tvingar skipper bagger att gå med stavar för det ger bättre resultat. så det så. ohhh maj gad säger jag bara.

Kommentarer
Postat av: Desiré

Nu är det väl ändå du som är full av skit? På tal om de senaste studierna; Har du läst resultaten av Israelstudien, den senaste och största inom området som behandlar olika dieter? Den grupp som fick äta mest naturligt mättat fett (ingen kalorirestriktion) gick ner mest i vikt och hade bäst blodvärden. Hur går det ihop sig om det bara är kalorier in och ut som gäller?Hjärnan behöver kolhydrater, men det kan levern producera från protein och fett.Om du läser artiklar i andra tidningar än Aftonbladet (t.ex. DN, SvD och Läkartidingen) kommer du komma över många artiklar skrivna av experter och läkare som rekommenderar sjuka och överviktiga att dra ner på kolhydraterna och istället äta mer fett.För dig fungerar det fint att äta mycket kolhydrater, men har du funderat över att det kanske finns människor som får problem med detta? Många sjuka (diabetiker bl.a.) blir friska och många överviktiga blir normalviktiga med mer fett i kosten.Läs mer här:

www.kostdoktorn.se

2008-12-20 @ 17:13:18
URL: http://www.dessi.se
Postat av: Camilla

Jag håller med dig. Allt beror ju på hur mycker man får i sig per dag. Men det är klart äter man lite nyttigare så kan man äta lite större mängd och hålla sig mätt längre. Men unna sig måste man annars tröttnar man direkt! Är kaffelatte gott, ja men drick det då! Gå en prommenad på lunchen så fixar det sig. Men stavar är jag helt för, kanske inte för att man förbränner mer. Men jag som har lite problem med en ond rygg går på ett bättre sätt mer stavar, mer rakt och då mår jag bättre :)

2008-12-20 @ 17:56:41
URL: http://shopalot.blogg.se/
Postat av: Regina

Det var det bästa jag läst på länge! Håller helt klart med... Anna SKipper är inte klok... Hon överdriver allt! Såg en gång när hon till och med slängde ut vanlig skinka... Inte ens de fick paret äta på sina mackor.. Inte heller vanligt vatten... Men va fan, det finns ju inga genvägar! Äta enligt tallriksmodellen och motionera kontinuerligt... Tycker det är hemskt med alla skumma dieter som man kan läsa om varje vecka i aftonbladet...

2008-12-20 @ 18:01:44
URL: http://www.hjarterdam.devote.se
Postat av: lilly

åhh vad skönt att höra att jag inte är den ända som tycker att hon är helt jä**a dum.

jag tycker om att äta popcorn men när hon sa att dom absolut inte är nyttiga blev jag fundrersam, jag förstår väl också att dom inte är helt nyttiga men så farliga kan dom väl inte vara...vad tycker du om det? för du vet ju rätt mycket om mat och träning osv. kram

2008-12-20 @ 18:10:48
Postat av: glitzy

desiré: självklart stämmer det att om du äter rätt fett ihop med den övriga kosten får du bättre resultat än när du äter "fel" fett. och det är inget nytt.äter du en balanserad kost, alltså kolhydrater, fett & proteiner och kcal-intaget ligger under ditt +-0 går du ner i vikt. visst kan man inte BARA räkna kalorier, men i stort sett.att du ens nämner dn, kostdr och allt vad heter är ungefär samma sak som aftonbladet, men aningen bättre bara.jag äter inte mycket kolhydrater? har jag sagt det? jag äter en balanserad kost, men drar oftast ner lite på kolhydraterna om jag vill tappa fettmassa eftersom det resulterar i mindre kcal.jag kanske ska ta mig lite tid & samla ihop alla källor och lägga ut dom i bloggen. det är på tiden

2008-12-20 @ 19:12:16
URL: http://glitzybloggen.se
Postat av: ..:Sarah:..

Det handlar om bra tv!

folk fattar inte att de måste va så där extremt för de just är tv.. anna skipper har en ruskigt bra utbilning och kan en hel del om kost! men att mjäka medelmåtta funkar inte i tv.. så där, nu har jag fått säga mitt ;)

2008-12-20 @ 19:17:55
URL: http://sarahlinnealarsson.blogg.se/
Postat av: Malin

Go Charlotte!

2008-12-20 @ 19:27:04
Postat av: Åsa

Men sen är det väl inte bara att gå ner i vikt det handlar om, brukar de inte ofta ha andra problem också och det är pga dem som de ska låta bli att få i sig vissa ämnen osv...?

2008-12-20 @ 20:37:27
Postat av: Desiré

Saken är den att det är svårt för många att hålla en "balanserad" nivå kolhydrater (vad nu det är, för dig kanske det innebär 100-150g men för mig handlar det om 5-30g) då människor nuförtiden ofta har ett svårkontrollerat sockerbehov (beroende om du så vill). Kolhydrater blir som bekant till socker i kroppen, och att rekommendera "sunda" kolhydrater (fullkornsprodukter?) till en sockerberoende är som att rekommendera lättöl till alkoholister.Du skriver att det bara handlar om kalorierna, men då har du inte förstått hormonernas inverkan på kroppen.Enklare tester visar att du kan äta samma antal kcal från kolhydrater eller fett & protein men ändå gå ner mer från de sistnämnda två.

2008-12-20 @ 20:49:57
URL: http://www.dessi.se
Postat av: Lotta

Fast aftonbladets Viktklubb är faktiskt bra... där går de ju efter samma sunda teori som du skriver... det är av det totala energiintaget man kan gå ner ifall man minskar lite varje dag mot vad man behöver äta för sin vikt.Och för de som är som jag och gärna stoppar i sig en kaka här och en chokladbit fdär fungerar deras matdagbok som nån form av polis och summeringstabell av hur mycket man egentligen käkat =)

2008-12-20 @ 21:29:44
URL: http://saxiquine.blogg.se/
Postat av: Charlotte

Helt klart är ju att man "enklare" går ner i fettprocent om man minskar sitt kolhydratsintag. Men ingen kan ju komma ifrån att det som är viktigast för att förlora i vikt är kaloriintaget.. You go Glitzy!

2008-12-20 @ 21:59:52
Postat av: Anonym

Jag tycker det är jättebra att du skriver om sånt här. Jag brukar titta på "du är vad du äter" och jag litar blindt på det jag ser och hör eftersom jag inte har nån annan som säger till mig vad jag ska äta :/ jag är förvirrad i matträsket kan man väl säga, står ju överallt om nya grejer och bantningskurer..

vem fan ska man lita på? :(

2008-12-20 @ 22:44:00
Postat av: glitzy

lotta: viktklubben kan jag inte uttala mig om. för den vet jag inget om. men jag syftar på deras artiklar som folk tror blint på.anonym: skipper öbverdriver så. klart man ska kunna dricka kaffe osv och även unna sig onyttigheter. allt handlar om det totala näringsintaget,desiré: fullkornsprodukter..nono..nästan samma inneålla som vanliga bara att det är mer fullkorn i. alla dess dieter som du hänvisar till gör att du går ner i vikt. men jag snackar om det som kroppen mår bäst av. du läser inte så noga vad jag skriver. du påstår saker utifrån vad du tror jag menar...blandar in hormonnivåer osv....som sagt det kommer att komma ett mer ingående inlägg om detta med bra källhänvisningar så vi slipper det här tjafset

sarah: ja det e sant. skipper skapar "bra" tv

2008-12-21 @ 01:32:40
URL: http://glitzybloggen.se
Postat av: Sanna

Hejdu!Vet du, jag tror tyvärr inte att det är någon idé att diskutera sånt här med folk som gillar Skipper och aftonbladet. Folk läser det de vill läsa och tittar på det de vill titta på, och det är tyvärr sånt där hokuspokus som att man går ner i vikt bara man undviker popcorn och låter bli att micra mat (typ). Så att lägga ut länkar till studier som visar på hur det verkligen är och fungerar tror jag bara är att kasta pärlor för svin. De/vi som vill veta hur det verkligen står till tar reda på det själva.Jag tycker "Du är vad du äter" är ganska roligt om man ser det för vad det är - ett UNDERHÅLLNINGSprogram utan mycket sanningar i. Vad jag vet så har väl inte Skipper någon riktig utbildning?!Tack för en bra blogg Charlotte! Särskillt träningsinläggen - du motiverar!

2008-12-21 @ 07:50:06
URL: http://kontrakt.blogg.se/
Postat av: Claudia

Hur vet jag vad mitt + - noll i kaloriintag på en dag är?Claudia

2008-12-21 @ 10:27:07
Postat av: Mia

CHARLOTTE JOSEFSSON - ETT STORT SKÄMT2008-12-21 @ 10:29:39
Postat av: GymGlam/Caroline Nilsson

Jag håller med dig! Sushi, kaffe latte m är inget som gör nån fet, på det stora hela. Skönt att höra att det finns fler som stör sig på det dör skitsnacket!

2008-12-21 @ 11:34:08
URL: http://www.metrobloggen.se/gymglam
Postat av: Lotta

Ha ha ha men Aftonbladet är ju dock en kvällstidning som specialiserar sig på lösnummersäljande rubriker, vilket borde få ändå den minst källkritiska att tvivla på "sanningen" i allt de skriver.

Men jag tror den moderna människoan slutat tänka själv tyvärr .

2008-12-21 @ 12:04:43
URL: http://saxiquine.blogg.se/
Postat av: Camilla

MIA: Om du tycker att Charlotte Josefsson är ett stort skämt, varför i helvete läser du då hennes blogg??????

Kan det vara så att du är så himla avundsjuk kanske???? Du/ni som skriver sådant brukar nämligen vara det....

//Camilla

2008-12-21 @ 14:39:15
Postat av: Sara

Camilla: är det så att Charlotte är så himla avundsjuk på Anna Skipper då eller?????? hon säger ju att Anna Skipper är ett stort skämt. Du/ni som skriver sådant brukar nämligen vara så himla avundsjuk.............

2008-12-21 @ 16:43:42
Postat av: glitzy

claudia: det är svårt att veta exakt. men ca 2200 kcal är ganska vanligt. men ligger du på ca 1700-2000 om dagen så kommer du gå ner i vikt.

mia: jag har ju i alla fall utvecklat varför jag kallar anna skipper det. du kanske kan motivera varför jag är ett skönt för dig?

sara: inte riktigt samma sak..jag motiverar varför skipper är ett skämt..men mia bara slänger ur sig något utan att förklara varför. tycker också det osar avundsjuka faktiskt..

2008-12-21 @ 18:45:32
URL: http://glitzybloggen.se
Postat av: Anna PheJag håller verkligen med dig, det är precis så jag gör, räknar kcal intaget eller i alla fall höftar. Jag kan inte förstå hur man ska hålla sig i form om man bara tuggar bönor hela tiden, klart man måste få unna sig också. Jag räknar intaget i stort sätt, men sedan har jag mina två dagar i veckan då jag släpper lite mera på unnandet och det ju så man ska göra. Att ni har rätt i den teorin är ju ganska självklar, bara att se på era kroppar, både du och jocke är mer i form än vad både skipper och blossom någonsin varit :)

2008-12-21 @ 19:13:49
URL: http://annaphe.se
Postat av: Camilla

Sara: Har du inga egna ord att skriva ????Om du läser varför Charlotte tycker att Skipper är ett skämt så kanske du förstår.

Alla har rätt till en åsikt men jag tycker att man ska motivera varför man tycker si eller så innan man bara slänger ur sig till en person att hon/han är ett skämt, det är inte mer än rätt mot den personen eller....Själv har jag lite blandade känslor när det gäller Skipper, det är iallafall bra tv.Det är MIN åsikt så det så :)

2008-12-21 @ 19:32:40
Postat av: Linn

Tycker din blogg är sjukt bra men håller dock inte med...

Har provat att äta lhfc och det är faktiskt det enda som funkat för mig. Har provat med att ha "minus" varje dag i ca ett år och ttänat en massa men det gav dåliga resultat.. sen kan det kanske bero på problem med min ämnesomsättningen med men i vilket fall.

Tycker inte att du ska döma ut mer fett eftersom en del mår bättre av det, men du kanske inte menade att döma ut heller.. det som funkar är väl bra:P haha

keep it up!!! grymt bra och jag kommer och solar snart;)

2008-12-21 @ 20:04:16
Postat av: Sara

Camilla: nej jag skrev inte mina egna ord, jag citerade dina. Mia skrev att Charlotte var ett stort skämt, det osar avundsjuka säger du. Men Charlotte har ju skrivit att Anna Skipper är ett stort skämt, då borde ju det också osa avundsjuka. Det jag menar är att så fort man får nåt negativt emot sig så handlar det inte alltid om avundsjuka. Jag tror knappast att tex. Charlotte är speciellt avundsjuk på Skipper bara för att hon skrev att hon var ett skämt. är så trött på det här tjatet om avundsjuka jämt.

Så det så :)

2008-12-21 @ 21:05:50
Postat av: Virran

Haha, det är så roligt att läsa de blogginlägg som skapar så upprörda känslor hos folk. Två av de roligaste sakerna jag hört folk skylla på när de inte går ner i vikt är helt klart problem med ämnesomsättningen och kraftig benstomme, haha. Båda de är för mig samma sak som "Jag går inte ner i vikt för jag är så jävla LAT"Och ärligt talat... jag har faktiskt aldrig träffat någon som efterlevt Annas råd i mer än två dagar i sträck. Det håller helt enkelt inte i längden, inte ens för henne själv skulle jag tro.Kram på dig Challe :)

2008-12-21 @ 22:13:52
Postat av: Hanni

Haha ja det är nästintill ett mysterium hur svårt folk gör det för sig. Generellt underskattar folk väldigt lätt hur mycket de i själva verket stoppar i sig, och då blir det inte så lätt att räkna. För matematiken i sig är väldigt enkel.Sedan gör ju naturligtvis ett högt intag på protein och fett att man oftast äter betydligt mindre än om måltiden hade innehållit en massa kolhydrater. Äter man mindre portioner än normalt och hamnar under sitt behov så går man ner i vikt - simple as that! =)

2008-12-22 @ 00:37:08
URL: http://hannisgold.blogspot.com
Postat av: Mats

Gör som jag och skippa Skipper. Tacka vet jag ett varv runt Årstaviken. So skip her and skip along.

2008-12-22 @ 14:10:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0