Haléns

När jag var på veckorevyns bloggträff i onsdags var Haléns där och visade upp vårkollektionen. Jag föll pladask för två blommiga klänningar, en lång och en kort. De kommer att finnas på hemsidan i mellandagarna och då ska de beställas kan jag lova. Haléns har nya ägare och kommer att satsa stort på webshopen och jag är övertygad om att vi inte kommer att bli besvikna. Vi ska hålla ett extra öga på deras märke Love label, det riktar sig speciellt till vår målgrupp. Vi som vill ha lite moderiktiga kläder till ett bra pris.

Fram tills vårkläderna kommer tänkte jag dela med mig av 2 favoriter just nu.

image1641
Trendigt utställd modell med härlig storkrage och vid ärm. Hålstickad frontdetalj. Kabelstickning. Ribb på krage, i ärmslut och nederkant. Finns även i mörkgrå. Jag tror jag "måste" beställa den.
image1642

Tight modell med cool dragkedje-look. Halterneck och rynkdetaljer. Både tajt och dragkedja, hög trendfaktor!

Bara två kvar

image1639image1640
Den här boleron sålde slut snabbt. Men jag har lyckats att få tag i de två sista efter många om och men. Det finns altså en svart och en beige kvar. Det som gör den speciell är de tajta ärmarna. Passa på innan du missar de två sista som finns kvar.
www.glitzy.se

Lyxig scrub

image1638
En lyxig och alldeles underbar body scrub ser ni på bilden. SPA body scrub heter den här produkten och kommer från ADO Beauty. Tyvärr framgår det inte på deras hemsida vart deras produkter säljs i Sverige. Men jag köpte min i Väsby centrum i alla fall. Jag tror man kan maila dom för att få reda på deras återförsäljare.

Innehåll: Salt från döda havet (kornen), behaglig mandelolja, Jojoba olja och vitamin E.

Jag fullkomligt älskar produkten redan. Den gör huden mjuk och silkeslen. Den härliga doften sitter kvar länge. Den här burken ska räcka upp till ett år, en tesked i veckan räcker för att skrubba hela kroppen. Och priset 400 kr.

Har du torra fötter kan du sätta dom i varmt vatten tillsammans med en tesked av skrubben och samtidigt massera fötterna. Vips så har du fått babymjuka fötter.

Den får en femma.

Fanérväska

Min kompis tipsade mig om den här otroligt snygga och annorlunda väskan i fanér. Hennes man säljer nämligen fanéret till TIVI som märket heter. Jag vill verkligen ha en men tyvärr säljs de inte i Sverige. Men jag har mailat till dom, jag ska bara ha en. Vi får se om jag får något svar. Annars kanske min kompis man kan fixa fram en. Vi får se. Vad tycker du om väskan?
image1636
image1637

Black christmas

image1635
Jag har precis beställt en svart julgran från ellos. Tidigare idag var jag på hemtex för att titta på deras svarta gran, men det var glitter blandat med det svarta. Inte alls fint. Jag surfade in på ellos i hopp om att de skulle ha en svart gran. Tur som jag har idag så hade de det, de hade även vita granar om man nu gillar det bättre. Eller de flesta kanske föredrar gröna?

meningslöst inlägg

Har precis varit ute och sprungit. Nu ljög jag, jag skulle, men fick håll(stavas det så?) efter 10 min. Det gick aldrig över så jag blev så arg och gick hem, så jag var ute drygt 20 min i det mysiga regnet. Det kliar i kroppen, vill träna. Jag har inte varit på gymet sedan i lördags.

Skulle åkt hem till Linköping idag med jag stannar hos syrran en dag till. Men sen klarar jag inte en dag till utan min man. Saknar honom.

Syrran ringde precis, hon skulle köpa med sushi hem. Mmmm så gott det ska bli, jag är inte värd någon annan mat. Jag har ätit dåligt i veckan och knappt rört på mig. Ja, jag vet, det sitter i huvudet. Men ikväll är det fest igen då vi ska käka lite tacos och säkert godis och glass till idol.

Senare idag ska jag ha en kurs med mig själv i photoshop, vill bli duktigare. Har hittat en del bra sidor med mycket bra tips.

Jag tror jag börjar bli gammal, jag är bara 25 år, men jag blir äldre i huvudet. Jag använder ord som nu för tiden, och jag säger fel namn till syrrans barn, det är verkligen varning. Jag blir upprörd över dagens ungdom, hur dom bär sina mjukisbrallor i knäveckan och att de inte visar någon respekt för någon annan än sig själva. Ja ni hör hur jag låter. Fast å andra sidan har jag humor som en tonåring. Får det inte riktigt att gå ihop.

Nu ska jag sluta tråka ut er med det här meningslösa inlägget och ta en varm dusch istället.

Ciao snyggingar

Rosebud


Ni har väl hört talas om Rosebud innan? Jag tror säkert de flesta av er till och med äger eller har ägt ett läppbalsam?

Rosebud läppbalsam blev utvecklat på ett apotek i Amerika 1892 och har sedan dess varit på allas läppar; supermodeller, filmstjärnor och makeupartister världen över lovprisar Rosebud.
Läppbalsamet har blivit utsedd till ledande skönhetsprodukt av flera utländska tidningar.

Du kan ha den till så otroligt mycket:
*Ta salvan på hela ögonlocket, under ögonskuggan, för att skuggan ska sitta hela dagen.
*Rosebud på armbågarna hjälper mot torr och sträv hud.
*Smörj på nagelbanden.
*Ta Rosebud på ögonbrynen för att de ska hålla formen.
*Gnid försiktigt läpparna med en handduk mot läpparna (exfoliate). Och lägg sen på ett ordentligt lager med  
  Rosebud. Vips så har du en fuktighetsmask för läpparna.

image1634image1630image1631image1632
Salvan finns i 4 olika utföranden. Jag har nummer två och fyra. Nummer två innehåller menthol som du kan ha nytta av i förkylningstider. Dels kan du smörja in den under näsan eller ha salvan i varmt vatten och andas in ångorna.
På bild nummer tre ser du salvan som är det senaste tillskottet, förutom återfuktning och gloss ger den en lätt "lip plumping" effekt! Spännande! På bild nummer ett ser du ett underbart läppbalsam som doftar och smakar himmelskt gott - ett stänk av daggfriska nyplockade jordgubbar!

Du kan köpa Rosebud på nätet och ute i butik. På nätet kan du bland annat beställa dom på Blush och Appleheart.

Gratis är gott

I dag var jag och minglade och kikade på Maya Designs otroligt snygga smycken. Jag såg att Elin Kling hade på sig ett halsband därifrån idag. Maya är en otroligt trevlig och gullig tjej och jag hoppas verkligen att det kommer gå bra för henne i fortsättningen också. Jag har beställt ett smycke, kanske två. Vi får se, jag ska bestämma mig i morgon. Vad det blir får ni se. 


image1626
image1627
Vi fick med oss en liten goodiebag hem vilket jag tackar för. Jag älskar gratis, gratis är gott. Det var bara bra saker i påsen: Ett glans från Rosebud, örhängen från Maya, god choklad, nagellack från Mavala, lypsyl med chokladsmak, hårmask, ansiktsmask, prov på foundation, porklämmare.
Eventet var sponsrat av:
-Rosebud -Corinne & Friends -Modemecka.se -Beautystick -Lisenorganics -House of fairtrade -Dainty Design
image1625
Undra varför jag oftast tar bort huvudet på korten? Jag ser inte klok ut. Kolla in äppelkinderna. Med på bilden är i alla fall kelly och Stephanie. Mycket trevliga tjejer bägge två.

Double U-neck Dress

image1628image1629
Jag har glömt att berätta för er att jag för ett tag sen beställde en klänning från Nelly. Nu låter det som att ni har missat värsta grejen. Men så är inte riktigt fallet. Eller för vissa kanske, avgör själva. Jag beställde det här fodralet i svart och nu när jag letade efter den på nellys hemsida fanns den inte. Den är antagligen slut i svart, men den här gråa är en goding den också.

Ett tajt fodral har saknats i min garderob en längre tid. Jag har mest samlat på mig a-linjeformade klänningar eller bara helt raka. Nästa gång jag ska festa till det lite ska jag ha den här tajta saken med ett par high heels till. Snyggt, eller hur? Tur att tuttarna är oäkta (hihi) så de sitter där de ska i klänningen, en BH kan bli svårt att bära med tanke på U-ringningen i ryggen. Fast å andra sidan finns det BH:ar med band som man kan snurra hur som helst nu för tiden.

Torsdag

image1623
image1622
image1624

* jeans cheap monday * top monki * jacka indiska * skor vagabond *

Maya design och tävling

Snart bär det av till Maya Design, ska bli kul och se Höst/Vinter kollektionen 2007 och mingla lite med andra bloggare.

Dåligt med kommentarer på tävlingen tycker jag, kom igen nu. Tävlingen avslutas i morgon.

Vi ses sen med lite bilder från minglet...

Ciao


lite shopping monki & indiska

image1620
A-linjeformad polo med knappar bak.
image1621
en capejacka i trendiga rutor


Till salu

image1619
Jag köpte den här underbara polo-tröjan på Monki för drygt en månad sen, men har aldrig använt den. Den är alldeles för fin för att ligga i gardroben. Den kostade 400 kr nypris, säljer den för 300 + frakt. Färgen är lite missvisande på de två understa bilderna. Det är den översta bilden som gäller.

 Maila [email protected] om vill köpa den. Först till kvarn.

Färg på ögonen i vår?

image1618
På bloggträffen berättade Maybelline om vårens trender när det gäller smink. Du ska pryda dina ögon med blåa skuggor i alla dess nyanser, turkost, navy, ljusblått, mörkblått you name it. Personligen gillar jag inte färger som blått, grönt, rött ja ni försår vart jag vill komma. För mig är det naturliga färger som gäller så inga blåa trendiga ögonlock på mig till våren.

Men tänkt på att inte måla hela ögonlocket i blått utan lite mer utsuddat och diskret. Om man väljer att sminka ögonen i en färg som blått, tänk på att sminka dig med neutrala jordnära färger i övrigt. Exempel ett lätt färgat läppglans eller till och med ett genomskinligt. På kinderna kan du använda ett aprikosfärgat rouge.
 
Färgen du ska ha på naglarna till våren är ljusrosa. Tråkigt enligt mig, jag vill att färgen på naglarna ska synas så ingen mesrosa färg för min del. Jag kommer fortsätta med lite starkare färger.

Veckorevyns bloggträff

Då har jag varit på min första bloggträff. Men jag vill kalla det ytlighetsträff. Snacka om att bli synad uppifrån och ned. Men det är ju detta handlar om, ytligheter.

 Men det var i alla fall trevligt, först minglade man runt lite för att sedan gå in i en föreläsningssal och lyssna på Ebba och de som var där och sponsrade. De berättade lite om vårens trender. Liselotte Westerlund var där och berättade om hur det är att vara designer. Efter det blev det mer mingel och lite tipspromenad.

Halens överasskade mig ordenligt, de hade många fina plagg som kommer till våren, en del av dom kan man beställa redan på mellandagarna. Jag vet redan vad jag ska ha, mycket blommigt blir det. Vagabonds skor till våren kommer vara färgglada och med mycket platå i olika höjder. Det fanns ett par sandaler med nitar på som var lite tuffa. Ska försöka fixa fram lite bilder på vårens skor.
image1614
Vi fick 2 goodiebags, en från halens som innehöll strumpor som jag gillade och 2 par trosor som kan vara mormors. Veckorevyns påse innehöll smink från Maybelline, lite knäckisar, kontantkort med 30 000 sms och lite att ringa för från parlino, nyckelband, usbminne från vagabond och lite godis. Den bästa presenten ikväll var ett par snygga jeans från D Brand. Längtar tills dom kommer.
image1616
Här ser ni en bild på minglet, det bjöds på wraps och lite dricka.

image1615
Ja då var man hemma. Jag vet inte hur jag lyckades med posen, men så snygg blev den inte hur som helst.

Onsdag

image1611
Så här glamorös är jag när jag stryker omkring på dagarna när jag är hos syrran. Det är så jäkla kallt i huset.
* syrrans morgonrock * syrrans trettonårings långkalsonger * syrrans strumpor *
image1612
så här ser jag ut när jag anstränger mig lite :) Nu ska jag och syrrans unge Alex på stan och leta mössa till honom och sedan ska han med till veckorevyns lilla party, hoppas han får hänga med in?
* kjol AA * linne monki* kofta vila *

Bästa bloggen?

Det är några bloggar jag följer regelbundet, men det är bara en blogg som jag abosolut "måste" läsa varje dag och det är Lazys blogg. Underhållande på alla sätt, mycket smaskig läsning emellanåt :) Om ni inte har läst den tidigare tycker jag ni ska kolla hennes gamla inlägg.
Vilken blogg "klarar du dig inte utan"?
image1610


H&M & Manolo love Marimekko

Marimekkos är ett finskt textil- och kläddesignföretag. Jag tänker alltid på de där stora blommorna som finns på gardiner, väskor osv. Men de har så mycket mer än bara det så klart.

Nu har det startat ett sammarbete med H&M och i april 2008 hittar man kläder med deras mönster på i H&M butikerna. Kollektionen kommer att bestå av ca 50 plagg och produkter.  
image1608

Även Manolo Blahnik kommer använda sig av Marimekkos mönstrade tryck. Skorna kommer att säljsa i London och New York i Manolos egna butiker.
image1609


Lyxutförsäljning

image1607
Vill bara tipsa er om:

Lyxutförsäljning

Vi säljer ut prover och lager från märken som Botkier, Ingwa;Melero, sass & bide, James Perse, Rock & Republic, James Jeans m.fl. Passa på att fynda de finaste julklapparna till dig själv eller andra. Massor av ljuvliga väskor, jeans, toppar till bra priser.

Tid: Fredag 30/11 12-18 och
Lördag 1/12 10-15

Plats: Birger Jarlsgatan 20, 3tr.

Välkomna!

Ps: Vi tar endast kontanter.

Tävling

image1606
Dags för en ny tävling.
Skriv i kommentarfälter nedan vad som är bra eller dåligt med min blogg. Ska jag ta bort någon kategori, lägga till någon kategori, skriva mer eller mindre om något? Please help me. Ni har till och med fredag den 30/11 klockan 22:00 på er. Har du ingen blogg så skriver du din mailadress. Vinnaren kommer att lottas fram och kommer att presenteras på fredag eller lördag.

Ja just ja, priset, det är ett set med tandblekning från www.glitzy.se
Och ja, jag har testat det själv och det fungerar bra.

vintageklänning + slitna sneakers

image1605
Hur cool tjej som helst. Hon har kombinerat ihop en outfit med gamla kläder fast två helt olika stilar. En söt lite romantisk vintageklännig och ett par slitna converse?sneakers i skinn? Att man anar strumporna är nästan en obefintlig detalj som gör så mycket.

Hex radison

image1603
image1604
Acne har free shipping på alla jeans fram till den 30 november. Nu måste jag hålla i pengarna, men om jag skulle lägga en beställning skulle jag beställa hex radison. En tajt byxa i stretch med normalhög midja vilket jag gillar, stjärten blir så platt och avlång i byxor med hög midja. Den blåa färgen är perfekt, en mediumblå med lätt slitning framtill, den ser lagom använd ut.

Långpromenad

Eftersom jag är i stockholm i veckan får kroppen vila från styrkan, men jag försöker ändå röra på mig. I dag är jag hundvakt åt Ozzy och vi har varit på en långpromenad i det härliga vädret. Har ni också strålande solsken?
image1598
Ozzy på en brygga
image1599
Isigt vatten
image1600
Jag och ozzy myser
image1601
Solen värmer härligt i ansiktet
image1602
Vi promenaderade längst vattnet. Fint va?

Var är mitt armband?

image1597
Jag beställde armbandet på bilden från ebay för ett tag sen. Jag mailade säljaren förra veckan. Om det inte hade kommit igår skulle hon skicka ett nytt. Jag vill ha nu, hatar att vänta.

Kasein & gott mellanmål & protein

image1595

En favorit jag har som mellanmål ibland är dessa supergoda protein shakes från body shaper. Vanilj och, choklad och cappocino är de bästa enligt mig. Jag hatar kalla kaffedrycker, men den här är verkligen god. Den innehåller nästan bara protein så den är helt ok att dricka som mellanmål.

Nu till en annan sak.
Jag tipsade om chokladpuddingen för ett tag sen. I den ska man använda sig av Kasein. Gymgrossisten har nu rea på en del märken och ett av dom är Fairing som har ett protein som heter sloow protein. Så här beskriver Fairing sin produkt:

Sloow protein är ett förädlat kaseinprotein (kaseinat) som är instantiserat för bästa tänkbara löslighet. Proteinhalten är mycket hög samtidigt som innehållet av fett och laktos är minimalt.

Kasein är ett protein som tas upp väldigt långsamt av kroppen. Det gör att koncentrationen av aminosyror hålls förhöjd ändå upp till 7-8 timmar efter en drink Sloow Protein.

I kroppen sker hela tiden en omsättning av protein och du kan bara öka din muskelmassa antingen genom att öka uppbyggnaden eller minska nedbrytningen. Sloow Protein ger med sitt långsamma upptag en ökad muskelmassa främst genom att minska nedbrytningen. Flera studier visar att ett kaseinprotein tack vare sitt långsamma upptag ger en bättre kvävebalans utslaget på 7-8 timmar än ett snabbare protein (ex vassle) efter en enskild måltid. Det gör Sloow Protein till ett perfekta protein innan du går och lägger dig, eftersom du då förser kroppen med en jämn ström aminosyror ända fram till frukosten.

Dessutom ger ett långsamt protein en betydligt lägre nivå av hormonet insulin. Insulin är ett hormon som stänger av förbränningen av fett och bör förutom direkt efter träningen hållas på en låg och jämn nivå. Det gör Sloow Protein till ett utmärkt val under diet eller viktminskning. Eftersom det minskar risken för förlust av muskelmassa utan att hämma fettförbränningen. En annan fördel under diet är att kasein tack vare sin lite tjockare konsistens ger en bättre mättnadskänsla.

Vanligt protein.
Mitt absoluta favoritmärke heter Reflex. Jag har svårt för att dricka protein för jag tycker det är så äckligt. Jag kan nog sträcka mig så långt och säga att Reflex protein är gott. De har även kasein som jag inte har testat. Instant whey innehåller även glutamin som stärker immunförsvaret. De har gjort en uppföljare på instant whey som bara består av naturliga ämen, det heter natural whey så klart.
image1596

Nu ska jag sluta tråka ut er med en massa proteinsnack.


Feathers

image1594

Fjädrarna smyger sig på mer och mer. Jag tror trenden kommer eskalera, men man får akta sig så det inte blir too much. Man vill gärna inte se ut som en fågel. Kanske en snygg väska med lite fjädrar eller varför inte smycken.
Väskan på bilden kommer från Maison de Vacances och kostar ca 4000 kr. Jag skulle aldrig köpa en väska som är så trendkänslig för 4000 kr. Fast jag måste erkänna att jag gillar den massor och skulle jag vara ekonomiskt oberoende så skulle jag köpa den på en gång. Skulle du?

Utvilad

Då var man tillbaka efter en vistelse på hasseludden. Det var riktigt trevligt. Men vi gjorde inga behandlingar eller deltog i några aktiviteter. Vi kom dit ganska sent, lite efter klockan 16. Vi strosade runt lite i våra snygga rockar och kikade i butiker och var med på en genomgång av hur man badar :) Efter det avnjöt vi en underbar middag vid 18. Sen var det dags att etsta de varma källorna, de var supervarma och det började klia i kroppen redan efter fem minuter, men sätter an halva kroppen ovanför står man ut längre. Hög mysfaktor! Efter det låg vi loungen och slappade och åt frukt och drack juicer och häslote.
image1591
Jag i min snygga rock, tofflor och korgen som man bar omkring sina saker i.
image1592
Jag i den varma källan
image1593
Hemfärd. Det får bli en dagens outfit på Jocke idag :)
* jeans acne * rock zara * kängor & väska björn borg *

Veckans


Någon favorit?

Söndag

image1590
* jeans vila * skorta www.glitzy.se * skinnjacka redlabel * stövlar bianco *

Nu drar jag till hasseludden!

Yasuragi & Maya Design

Inte långt kvar nu, klockan 15 ska vi checka in på Hasseludden. Ska bli trevligt att skrida omkring i en snygg yukata under vistelse. Det bästa är att man får ta med den hem :) Kommer skriva om det i morgon eftersom jag ska låta internet vara. Meningen är ju att man ska koppla av och strunta i omvärlden för en stund.

På torsdag ska jag och syrran mingla hos Maya Design och kika på smycken. Kul att få en goodie bag två dagar i rad. Det kommer bli en bra vecka mohahaha. kanske ska på stan en sväng och kika efter en vinterjacka, kanske ska bege mig till söder och spana in butikerna där.

Vad händer hos er idag då?

Åh jag saknar gymet redan, men jag vägrar att betala 150 kr för att träna en gång. Jag får hålla mig tills jag kommer hem på fredag.

Ha en bra dag

Ciao

Lördag

image1589
* mcboots vagabond * klänning h&M * kavaj gina *

STHLM

Nu ska det packas lite sen blir det sthlm. Först ska vi till syrran, mamma och pappa är där och hälsar på så det blir en la familja dag. Ikväll ska vi ut och äta med ett par kompisar och morgon blir det hasseludden. Trevligt trevligt.

Ciao


Lördag träning

image1588
sista styrkepasset på en vecka avklarat, men att träna på "morgonen" är ingen hit, det var riktigt tungt så jag orkade inte mer än 9 set ben, inte ens vaderna fick känna på vikterna idag.

Till något helt annat, i dag åt jag nog den konstiga frukosten på länge, potatisgratäng och stekt ägg ;)

* byxor body action * linne better bodies * hoodie nike * skor nike *

träning fredag

image1587
Jag hoppade över träningen söndags och i måndags, därför har jag tränat tisdag-fredag. Vila är viktigt, men jag ska träna ben i morgon för sen blir det sthlm, lörd - fred. Så då får det bli löpträning eller något.

I dag tränade jag endast trivceps 9 set och inget mer :)

* byxor body action (kommer till glitzy.se inom kort) * linne nike *

Ska du dit?

Nästa onsdag har veckorevyn något som kallas klädbytarkväll på Summit i Stockholm. Jag tänkte dra med mig syrran dit och äta lite mingelmat och dricka bubbel. Undra vad som är i goodiebagen? Är det någon mer som fått inbjudan och tackat ja? Vore kul å ses ;)


Volume master

image1586
Har ni sett reklamen för Volume master? Jag har och jag gick på den. Åhlens blev mitt första stopp i jakten på min blivande Volume Master och de hade flera av dom. ca 550 kr fattigare och en Volume Master rikare gick jag hem med ett leeden på läpparna. 

Jag hann inte mer än att komma hem förrän jag slet upp kartongen och in med den i kontakten. Ett plus är att den blev varm snabbt, inte alls som de där gamla krustängerna man hade när man växte upp. Den här är lite mer behändig också, liten och smidig som attan. 

Men det bästa är att den verkligen fungerar, reklamen hade rätt, de lurade mig inte. Jag fick bra volym på håret, men jag tror jag måste öva lite innan det blir perfekt. Man måste tänka på att inte krusa för nära överhåret för då ser man kruset och det är inte riktigt meningen. Jag fick ta till plattången på vissa ställen för att få bort det synliga kruset.

Hade jag ägt en krustång sen innan hade jag så klart inte köpt den här, det står i bruksanvisningen att det är något speciellt med plattorna, men krustång som krustång? Men den slår de gamla krustängerna i design, uppvärmningen och smidighet.

UPDATE: När min sambo kom hem från jobbet sa han: vad fin du är i håret, vad har du gjort. svar: volume master :)

Fredag

image1585
* skjortklänning www.glitzy.se * stövlar bianco *

Surfare?

Jag är ingen sufartyp och klär mig inte i den typan av kläder, men jag slår vad om att många där ute gillar stilen och till och med anammat den. Tänkte tipsa om ett svenskt märke:

Hört talas om Nord? De tillverkar surf/streetwear. Det är sveriges bästa surfare som står bakom och som gör riktigt snygga plagg, dam & herr. Det är jackor, hoodies, t-shirts, koftor och badkläder. De är kallvattenssurfare vilket innebär att de surfar mitt i vintern, i Sverige. Snacka om kallt :)


Nord grundades 2003 och deras filosofi går ut på att ta tillvara på det som är unikt med svenska surfare och deras synsätt till sin livsstil.

De har sedan starten fokuserat på att designa och tillverka snygga kläder och accessoarer för den svenska kallvattenssurfaren.

Kläderna är designade av ett gäng dedikerade kallvattensurfare som lägger fokus på kundens behov och krav.

Nord har sedan länge samarbetat med Sveriges surfförbund och är även en av arrangörerna av SM.

Nord säljs idag hos ca 50 återförsäljare runtom i landet, bland annat NK Sport.

Kolla in deras onlieshop, jag tycker t-shirts påminner mycket om roxy.
image1584


kosttillskott

Det efterfrågas tips på kosttillskott. Men detta är väldigt svårt att säga för att det är tillskott utöver din vanliga kost och jag kan omöjligt veta vad ni äter :) Jag själv äter inga tillskott förutom lite protein då och då. Jag har testat mycket som cla, ala, kreatin, glutamin, omega3 och en del termogena tillskott (innehåller ämnen som höjer kroppstemperaturen så mer energi går åt). Men numer försöker jag äta kost där jag får i mig det jag behöver vilket fungerar bra för mig.

De som tränar seriöst/inriktning tävling har följande grunläggande tillskott: koffein för prestation och fettförbränning, aminosyror för muskeluppbyggnad, kreatin för prestation och viss mån proteintillskott. Maltodextrin, är såkallade snabba kolhydrater som oftast intas med aminosyror före träning.

Fråga gärna om ni undrar om något specifikt tillskott.

Men regel är att tillskott aldrig ska ersätta vanlig mat.
image1583


Torsdag

image1582
Ush vilket ruggigt väder det är här. Så idag blev det mina gummistövlar från Viking och en klänning från H&M.

träning torsdag

image1580image1581
I dag tränade jag bara rygg, det är så tråkigt att träna mitt på dagen, inget roligt folk på gymet och det är seg musik i högtalarna. Kvällen är bättre. Jag skulle verkligen behövt köra kondition idag, inget squashpass på hela veckan. Kanske hoppar över styrkan i morgon och flyttar den till lördag och kör ett pass på löparbandet i morgon.

* linne casall * byxor body action - www.glitzy.se *

träning onsdag

image1577image1578
I dag blev det bröst och ca 8 set i sittande benpress. Eftersom jag inte orkade träna i söndags och i måndags så missade jag ben och rygg så idag körde jag benen lite snabbt mest för att underhålla dom.

* tröja och byxor från body action, finns att köpa på www.glitzy.se *
Den här bilden(klickbar) är till kvf som så gärna ville se mig spänna biceps hihi

Me like

image1576
Så här ser några av body action-byxorna ut på mig. Kolla in resten på www.glitzy.se
Jag var som ett barn på julafton när jag slet upp kartongen. Jag kan ju meddela att jag har tagit ett par byxor till mig själv :) Nu liggr de ute i shoppen men många modeller är från förra katalogen så jag har dom sista exemplaren i shoppen så skynda och shoppa :)

NU, snart...

...kommer kläderna från Body action. Efter att jag har ringt i flera dagar så har de äntligen fått fingrarna ur ... Innan klockan ett idag kommer de. Gissa om jag ska prova kläderna. Ska nog ta bild på allt och visa er innan de kommer ut i shoppen (www.glitzy.se)

Indonesisk kycklinggratäng

Detta är inget nyttigt recept, men kanske något att laga på fredag? Det var väldigt uppskattat av sambon i alla fall. Hoppas ni gillar det också.

1 grillad kyckling benas ur
2 dl okokt vanligt ris, kokas upp som vanligt
1 röd paprika tärnas

Blanda ihop:
2 dl creme fraiche
2.5 dl mellangrädde vispas
3 msk chilisås
1 dl mangochutney orginal
2 dl riven ost
2 tsk curry
2 tsk paprikapulver

Lägg det kokta riset i en smord form och sen kyklingbitarna, sista paprikan.

Vispa grädden och rör i resten av ingredienserna. Lägg röran överst och in i ugnen på 225 i 15-20 min

När den är klar kan man strö över cocosflingor och servera med en god sallad och lite vin kanske?

En Carbon gold till mig

image1574image1575

Sedan tidigare har jag klockan till höger från Tritoni. Jag har använt den flitigt så jag tyckte det var dags för en ny. En svart blev det, jag har ju redan en snarlik svart klocka, men det är kul att byta och jag älskar svarta klockor. Den kommer att leverars den 5 dec då den är helt ny i shopen.

Klockorna är snarlika märket ToyWatch, ett märke som används flitigt bland kändisarna. Jag är inte mycket för tjejiga små feminina klockor, det här är modellen jag trivs bäst i och jag tror inte det här blir min sista klocka från Tritoni. Jag hoppas de kommer tillverka en i vitt med lite bling på :)

Info från Tritonis hemsida:
Den senaste trenden från Italien som tagit världen med storm har äntligen nått Sverige. De lätta unisexklockorna i plast och rostfritt stål har skapat ett helt nytt sätt att se och använda klockan. Den klassiskt lekfulla stilen fungerar lika bra till vardags som på båten eller festen.

TRITONI Watches bildades 2006 med syfte att tillverka, marknadsföra och sälja klockor i spännande material och färger. Inspirationen kom från Italien där klockor mer ses som accessoarer som anpassas efter kläder och humör. Genom användandet av moderna material och lekfulla färger har TRITONI Watches visionen att alltid ligga i framkant inom dagens mode och samtidigt erbjuda ett konkurrenskraftig pris.

Träning och solning tisdag

image1573
Äntligen har man tagit sig i kragen och tagit sig ned till gymet. Inte en dag för sent. Men saken är den att jag är lika trött och osugen idag som i söndags och igår. Men idag hade jag inget val kände jag. Men väl nere så gick det bra.
Tränade biceps och axlar och efter det solade jag.

* byxor nike * linne nike * tröja puma *

Tisdag

image1571
* farfarströja H&M * kjol Acne *

Musik i bilen

När jag kör bil ska volymen vara hög och basen nästan i topp, jag gillar när det är så högt som man kan sjunga för fulla muggar fast man hör inte ens egen hemska röst. Just nu är det 4 låtar som jag spelar mest. Tänkte bjuda på en av dom just nu. De andra kommer kanske i morgon.

Här kommer filmerna :)

En del vill ha tips på mellanmål osv. Tänkte jag skulle visa vad jag äter på kvällarna ibland när jag blir hungrig. Bloggnörd som jag är har jag filmat det haha. Just detta "recept" kommer från Lindas blogg. Men jag har modifierat det lite bara. Och den är god att äta utan att kyla ner den. Testa dig fram till just din egen pudding.

Du behöver sojamjölk, cassein, ballongvisp och chokladpulver av något slag. Jag kör osockrad oboy. Du kan bland annat köpa cassein här. Jag gillar reflexs produkter som finns på gymgrossisten.

UPDATE: jag var lite för snabb, de har inte laddats upp på youtube ännu. men vänta, snart så...



trött

I bland lyssnar även jag på kroppen när den behöver vila. Jag orkade inte träna igår så det blev en pizza, i dag blev det sova i soffan istället för gymet. Jag är helt slut. Min kropp säger ifrån och jag är en duktig tjej även idag och låter gymet vara. Men i morgon ska jag ta tag i det igen kan jag lova. Nu ska jag gå och göra ett kvällsmål. Ska nog videoblogga om det haha....

måndag

image1570

* tee whyred* jeans cheap monday * flätat skärp *
 

Veckans


Någon favorit?

Vita tänder?

Nu har tandblekningen kommit in i lager igen hos www.glitzy.se
Så passa på!

Blaj blaj blaj...

Hello!
Jag lever, har ingen lust att skriva här idag bara. Så nu kommer det ett blaj-inlägg bara för att jag i alla fall ska få in ett inlägg idag. Så läs eller sluta redan här för det är inget intressant som kommer skrivas.

Igår var jag på bio med Carro, vi såg heart break kid, den var rolig. Sen åkte jag på fest för att sedan åka raggartaxi in till stan, trodde jag skulle skämmas ihjäl. Ni vet en volvo 740 med nervevad ruta och ni vet sån där raggarmusik som hördes ut. Jag ville bara gömma mig i min poncho från Carin Wester. Väl framme sprang jag ur bilen och jag bad till gud att ingen såg mig. Jag vet inte varför, men jag har inte åkt i en raggarbil sen jag var 14 år. Fast på den tiden hade de inte blått neonljus i bilarna. Utvecklingen går framåt. Jag glömde nämna att jag nästan fick tinitus, för när jag hade sprungit ur bilen åker det förbi en snorunge med ett avgasrör som hade smällare i sig eller något, vet inte vad det kallas men det small riktigt högt.

Väl inte på Platå tog jag ett glas rött som en softikerad tjej. Efter det blev det en halv cider och klockan ett hade jag fått nog och gick hem och kollade på ett avsnitt desperate....Men nästa gång ska jag dricka mig onykter och springa omkring och bete mig som alla andra gör. När man är ute och är nykter ser man stället och dess folk på ett helt annat sett.
 
I dag har jag varit manlig och bytt däcken på bilen, av med de snygga feta 19 tums fälgarna och på med tråkiga 17 tums vinterdäck. Fast å andra sifan är det inte illa pinkat att ha 17 tum som vinterdäcka. Ni skulle sett vad skitig jag var efteråt. Sen lagade jag mat och sen kollade jag på mer desperate och greys...Sen skulle jag träna, men orkade inte så jag gick och solade och köpte en pizza och nu sitter jag här. Snart ska vi kolla på American gangster.

image1569
Jag tycker inlägg utan bilder är tråkigt så här kommer min outfit från igår igen :)

Ja ni, det var allt för idag. Vi hörs i morgon.

Lördag

image1568
* tee the stray boys * kjol AA * kort kavaj www.glitzy.se * skor med kilklack vagabond * klocka D&G *  

Min katt gillar att duscha

image1566
Min ena katt gillar att duscha och idag var det dags igen. Vi börjar alltid med att jag håller henne i famnen (bilden till höger) och sedan går vi in i duschen. Efter att tag sätter jag ned henne på golvet så vi kan schamponera och skölja henne. Har du katt? gillar den att duscha?

Träning lördag

image1565
Eftersom jag latade mig igår fick det bli gymet idag. Men eftersom jag är så usel på att planera nu för tiden fick jag panikträna triceps, bröst hann jag inte med.
* linne nike. man kan ändra axelbanden på flera olika sätt, lite kul * byxor betterbodies *

Dom här blev det

image1564
Jocke hittade ett par kängor från Björn Borg. Jag gillar dom massor. Vad tycks?

Skojakt

image1562
Senare idag ska jag och min sambo ut på stan och leta efter ett par sjyssta kängor till honom som han kan ha i vinter. Vi får väl se hur det går. Linköping är ju inte världens bästa shoppingstad. Om vi inte hittar några kan han ju alltid beställa ett par från ASOS.

image1563
Ni har väl inte missat att Dr Marten's är tillbaka? Varför inte designa en egen sko?

Can´t walk


Då var det dags att videoblogga för första gången, men jag tror inte det kommer bli till en vana.

Jag älskar verkligen mina strippskor och vill ha dom på nyår, men jag kan ju inte gå i dom. Hur gör man? Kan någon hjälpa mig please? Min sambo har altså filmat mig när jag stapplar omkring i dom och det är ingen vacker syn kan jag lova. Men jag ska öva och kanske kommer det en film när jag har lärt mig gå i dom.

Dom har varit i min ägo länge nu, men bara legat i kartongen. Synd synd synd...
image1561

Vinnaren

Vad roligt att så många var med och tävla, men tyvärr finns det bara en vinnare och det blev: Tigerrr .
GRATTIS GRATTIS! Hoppas du kommer bli nöjd med tunikan.

Fredag

image1560
* klänning velour * latextights AA * knästrumpor gina * halsduk monki * lång hoodie http://www.glitzy.se/ * halsband karma & ms bijoux * armband ms bijoux & Dogeared * skor converse *

Smakprover

image1559
I går kom det ett paket med smakprover från Ms Bijoux. Vad paketet innehöll ser ni på bilden ovan. Jag har det röda armbandet på mig ihop med mitt sisterarmband från Dogeared, nu vill jag bara att mitt peacearmband därifrån ska komma också. Jag har till och med hunnit att använda det svarta äpplet som redan är en favorit.

De har prisvärda smycken och du kan hitta dom hos olika återförsäljare i landet. Men om du vill shoppa på nätet kan ni besöka accessoara.

Glöm inte tävlingen som slutar i morgon

Hela 94 tävlanden än så länge, låt det bli fler...


Torsdag

image1557
* A-linne monki * kort kavaj www.glitzy.se * jeans cheapmonday * skor converse * halsduk zara * jacka redlabel * gamla skinnhandskar wedins *

15 november

H&M har en kampanj som heter jul 2007. I dag är första dagen av 6 tillfällen man kan shoppa snygga plagg till bra priser. Jag slog till på paljettklänningen, perfekt till nyår? Hoppas det, annars åker den tillbaka. Passade även på att beställa en riktig oversize skjorta ur vårkatalogen och 2 plagg till sambon ;)
image1556


Buzzador

Vet du vad Buzzador är? Bli medlem och testa nya produkter gratis. Sist fick jag testa nya malaco truly, de där goda godisarna, vet inte hur många påsar jag fick. Inom kort kommer att paket med grejor från Lambi!?

Träning torsdag

image1555
Jag vet inte vad jag håller på med. Jag är utan tvekan denmest morgontrötta personen på den här planeten. I morse kl 8.30 hade jag bestämt tid med en kompis för att spela squash, först och främst visste jag knappt vart jag var när klockan ringde 7.30, uhh va tidigt. men det vara bara att gå upp, koka gröt och klä på sig.
Squash är vanligtvis ganska jobbigt,  men idag var det döden. Jag överlevde i alla fall och funderar nu på att laga lunch och sedan sova middag :)

Jag får se om jag orkar ta mig ner till gymet och träna lite styrka sen eller om det får bli på dagen i morgon.

* linne casall * shorts Björn Borg *

Träning onsdag

image1554
Inget bubbel idag. Jag som hade packat en väska för jag skulle bubbla i poolen på gymet, men så var det uppbokat just den tiden jag var där. Typiskt.

I dag tränade jag biceps och rygg
3 set stående bicepscurl
3 set sittande "21:an" = du sitter på en lutande bänk, för hanteln upp halvvägs 7 ggr sedan kör du 7 gånger negativtm du håller emot halvvägs neråt & sist 7 st hela bicepscurls, fattar ni?
3 set med rep i ceble crossen = du fäster ett ret i en cabel och sedan håller i varsin ände och gör en bicepscurl

rygg:
3 set sittande på knä i mitten av cable crossen och drar handtagen till sidan. svårt att förklara
3 set stående i cable crossen. du tar en rak stång, svankar lite och drar den mot magen med raka armar
3 set latsdrag med stång
3 set korsrygg, fällkniven

* linne casall * byxa body action *

Förbränning före eller efter träning?

En tjej undrade vilket som var bäst, att träna förbränning före eller efter ett styrkepass. En ny studie visar att du får ut mer av förbränningen om du kör efter styrkepasset. Om du gör det innan visade det sig att förbränningen inte alls gav lika bra som efter. Nu tänker jag inte gå in på varför det är så om ni inte absolut vill? Men då måste jag översätta studien från engelska till svenska vilket jag kan, men då kommer inlägget att dröja ett tag :)

Tävling

image1553
Alldeles för länge sen vi hade tävling. Den här tunikan på bilden sålde slut på en gång i Glitzys webbutik. Jag har fått en i retur och tänkte att jag skulle lotta ut den till er läsare. Det enda ni behöver göra är att besöka www.glitzy.se och skriva här under kommentarer vilket plagg du gillar bäst i shopen.

Har du ingen blogg skriver du med din mail. Vinnaren kommer att presenteras här på bloggen efter att tävlingen är avslutad. Och tävlingen avslutas på fredag den 16:e nov kl 18:00.

Lycka till!

snart snart

image1552

Jag mailade igår och frågade min leverantör vart träningskläderna från Body Action hade tagit vägen, de hade tydligen fastnat i tullen. Men de har nu lämnat landet och är på väg till Sverige så har jag tur kommer dom på fredag.

www.glitzy.se

Nytt

image1550
image1551

I dag kom den här tunikan/klänningen i grått in i shoppen, www.glitzy.se
100% bomull, 310 kr

träning tisdag

image1549
I dag blev det bara kondition. Jag varvade mellan att gå och jogga på bandet i 45 min. Riktigt skönt så här efteråt. I morgon blir det bara styrka på dagen.
Jag ska nog försöka komma i lite bättre form igen så nu ska jag försöka hålla mig till bra mat och unna mig godis när jag vill. Jag började med att laga Lime- och ingefärsbakad torsk med grönsaker i röd curry till middag. Den ska ni testa, supergott

* byxa adidas * linne casall *

underkläder?

image1547

image1548
Mitt absoluta favoritlinne kommer från casall och jag använder det ofta när jag tränar. Jag har ett vitt och ni har sett det på många gånger. Så det var dags att beställa ett svart nu också. Men egentligen är det underkläder. Men jag tycker inte man ser det så jag har det som ett vanligt linne. Det kostar 300 kr och det är ett bra pris för ett bra träningslinne. Kvalitén är grym. Så jag tycker ni ska gå och beställa ett på en gång, det heter Casall underwear vest top high performance.

veckans lack

image1546
jag fick en liten present på posten idag av ett reklamföretag vid namn pretto. det var ett lack från OPI och färgen heter Blackberry. Vilken färg pryder dina naglar den här veckan? Jag tror nog jag tar och utmanar er: lägg ut en bild på ditt lack i bloggen och säg till när det är gjort så jag kan spana in lacken.

Lovely topp

image1544
Elin Kling beställde den här(sienna miller style) supersöta tröjan från www.glitzy.se och den är nu slutsåld. Men den kommer hem om en dryg vecka så vill du förbeställa den är det bara att maila din adress till [email protected] så postar jag den så fort den kommer hem igen.

Tisdag

image1543
ush vad det snöar idag, en halsduk runt halsen hade inte varit helt fel.
* jacka zara * stövlar vagabond * jeans mango * halsband karma * tröja mango *

Nyårsoutfit?

image1541image1542
Jag tror kanske jag vet vad jag ska ha på mig, jag orkar inte sy upp den underbara Nelly klänningen, utan jag tror jag ska göra det enkelt för mig och köpa det snygga paljettlinnet från Vila och kanske ett par nya skor, kanske de från H&M med nitar. Till detta ska jag ha min minikjol från AA. Vad tror ni om det? Jag ska ta och prova lite någon dag får vi se hur det passar ihop.


träning måndag

image1540
Ingen bild idag, orkar inte :( Så därför slänger jag ut en bild på en bodyfitness brutta. Bättre än inget alls. Skulle du vilja se ut sådär? Inte jag, to much, to okvinnligt för mig.

I dag tränade jag axlar:
började med 4 set vanliga hantellyft 
sedan blev det 3 set stående hantelpress. De flesta brukar sitta när de gär den här övningen, men jag står :)
sedan blev det hantellyft åt sidan med helt raka armar.
Ingen baksida axlar idag, jag har en sån sjuk träningsvärk i dom musklerna som jag nämnde i förra inlägget.
Avslutade med 30 min gång på bandet. Hörde ni? Charlotte tränade lite förbränning. Men jag nöjde mig med att gå, vem vet, jag kanske får för mig att springa lite i morgon :)

träningsvärk och fettförbränning

Aj aj aj i kroppen idag. Gårdagens benpass gav träningsvärk i ryggen också. När man kör raka marklyft sliter det ordentligt i övre ryggen. Men det är skönt att ha träningsvärk, då känns det att man var duktig dagen innan. Jag får nästan jämt träningsvärk när jag tränar förutom i biceps och axlar. Vet inte varför, men så är det i alla fall. Hur fungerar du när du kör styrketräning?

Tänkte vi skulle gå igenom fettförbränning idag, jag vet att många är intresserade just av det ämnet:

Kroppen har i princip tre olika bränslen att välja mellan: protein, kolhydrater och fett. Fettförbränning handlar om den process som går ut på att just fettet bränns.
För att fettförbränning ska vara möjligt ska fettet antingen komma från maten eller fettcellerna och transporteras till andra celler som använder fett som bränsle. Ju större behov av energi kroppen har desto mer fett släpps ut från fettcellerna. Men det finns flaskhalsar som avgör fettförbränningens hastighet. Här får du veta vilka de är och hur de kan påverkas.  

80-90 procent av fettet i maten blir kroppsfett!
Nästan allt fett du äter går direkt till dina fettceller. Det låter värre än vad det är eftersom lika mycket fett i normala fall lämnar cellen. På tre till fyra månader har faktiskt fettet i dina fettceller bytts ut mot nytt fett. Annars skulle fettet härskna och kunna utgöra en hälsofara. Alla fettsyror har lika stor förmåga att tas upp till fettcellerna, men ju mer omättade de är desto lättare frigörs de i lipolysen.  

Lipolysen
Frisättningen av fettsyror från fettcellerna sker genom lipolysen. Det är det första steget mot att fettet ska förbrännas. Eftersom fett måste ut från fettcellerna och in i fettförbrännande celler, som muskler och leverceller, är frisättning av fett från fettcellerna en flaskhals för fettförbränningen. Ju mer fett som lämnar fettcellerna desto större är potentialen att bränna det. Dock finns det en del fett som redan har lagrats i muskler och lever, och detta fett kan brännas direkt i dina celler. Det betyder att en fettförbränning kan äga rum även om inte så mycket fett frisätts från fettcellerna. Den mängd som finns i musklerna är dock begränsad och kommer att ta slut, och då är du helt beroende av en bra lipolys för att det ska fungera.  

Det finns några faktorer som ökar lipolysen:
* Träning - så fort du börjar röra på dig behöver musklerna mer energi och helt logiskt frigörs därför fettet från fettcellerna.
* Koffein - guarana, kaffe, te och andra koffeininnehållande livsmedel har den förnämliga egenskapen att de ökar lipolysen.
* Hallonlakton - detta nya kosttillskott verkar kunna öka lipolysen på ett relativt effektivt sätt.
* Lågt glykemiskt index - en av de trevliga egenskaperna med ett lågt glykemiskt index på kolhydraterna du äter är att de frigör mindre insulin, och därmed minskar de inte lipolysen på samma sätt som de med högt glykemiskt index gör. Insulin är ett hormon som startar lipogenesen, det vill säga den process som förmår dina fettceller att ta upp mer fett, samtidigt som lipolysen hämmas.
* Högt proteinintag - mängden protein i kosten spelar roll, dels för att proteinet ersätter de insulinfrisättande kolhydraterna, och dels för att protein stimulerar frisättning av glukagon.
Det hormonet är insulinets motsats och ökar snarare lipolysen. Det gemensamma med dessa faktorer är att de på ett eller annat sätt påverkar din hormonproduktion. Vissa hormoner stimulerar fettförbränningen, till exempel tillväxthormon, glukagon och adrenalin, medan andra hämmar den, till exempel insulin och kortisol.  

Transport av fria fettsyror i blodet
Blodet fungerar som kroppens tunnelbanesystem med transport av näring, värme och gaser, som syre och koldioxid. Även blodkroppar bärs med blodet, och dessa ger blodet en viss tröghet (viskositet). En hög viskositet betyder att blodet flyter trögt och vice versa. För att fettförbränningen ska fungera krävs det att de fria fettsyrorna med lätthet kan transporteras från fettcellerna till de fettförbrännande cellerna. Även syre är nödvändigt för att fett ska kunna användas som bränsle. Därför är det viktigt med en god vätskebalans. Bara om du har tillräckligt mycket vätska i blodet kan det flyta lätt. Att dricka mer än ca 1,5 liter per dag ger dock ingen ökad fettförbränning utan det räcker att fylla behovet.

Stressens och sömnens och påverkan på fettförbränningen
  
Sömnens betydelse för fettförbränningen
Tidigare hävdades det att sömn ökar risken för övervikt eftersom man är inaktiv under dessa timmar. Ny forskning visar dock motsatsen. För lite sömn ökar risken för övervikt! Natten, med sin sömn är en av de viktigaste tidpunkterna på dygnet för återhämtning av både kroppen och nervsystemet. För att återhämtningen ska vara så effektiv och fullständig som möjligt utsöndras stora mängder tillväxthormon under natten. Topparna av tillväxthormon är på natten därför mycket högre än på dagen. Förutom att tillväxthormonet har positiva effekter på återhämtningen har det kraftfulla, fettförbrännande egenskaper. Under natten har du därför en ganska hög fettförbränning jämfört med kolhydratförbränningen.
Din totala energiförbrukning per timme är givetvis låg under sömnen, men med tanke på att du förhoppningsvis sover sju till nio timmar har sömnen betydelse för viktbalansen. Om du till exempel sover för lite avbryts produktionen av tillväxthormon och det blir svårare för kroppen att bränna fett. I en spansk studie på närmare 2 000 personer såg man att de som sov längst vägde minst och och de som sov kortast vägde mest.  

Sömnbrist stör fettförbränningen
Vi behöver verkligen vår sömn. Vi är känsliga för sömnbrist, och det är sedan länge känt hur farligt det är att inte sova tillräckligt. Nu vet vi också att en längre tids sömnbrist kan ge skador på dina celler. Sömnen är till för att kroppen ska återhämta sig och reparera alla celler. Exakt vad sömnbrist kan göra är oklart, men mycket tyder på att sömnbrist ger symtom som liknar de man har vid diabetes typ 2. Insulinkänsligheten sjunker och blodsockernivåerna ökar samtidigt som kortisolnivåerna stiger. Det resulterar i högre nivåer av fettbildande insulin och kortisol. Kanske är sömn en underskattad faktor i den explosion av diabetesfall som har skett i hela västvärlden. Med det höga tempo många människor håller, både i arbetslivet och på fritiden, är kronisk sömnbrist mycket vanligt.
 Om man sover dåligt en natt ökar kortisolutsöndringen kvällen efter. Kortisol är ett hormon som i stora mängder ger både fettinlagring i buken och muskelnedbrytning - muskelnedbrytning ger på sikt lägre basalmetabolism och förbränning. Dessutom är kortisol känt för att försvaga immunförsvaret.

Insulinkänsligheten är som bäst på dagen
Som du säkert vet är insulinkänsligheten viktig för fettförbränningen. Ju bättre insulinkänslighet desto mindre insulin krävs, vilket ger en bättre fettförbränning. Forskning visar att insulinkänsligheten varierar under dygnet. Den är högre på dagen än på natten, och den är som allra högst på morgonen. Det betyder att kroppen har lättare att hantera näringen, utan att den blir fettbildande, på dagen än på natten. Det är en av förklaringarna till att nattarbete lätt försämrar formen. Kroppen är helt enkelt inte inställd på att få en massa energi. Födointaget stör också den typiska topp av tillväxthormon som utsöndras i blodet på natten. Kommer det blodsocker störs tillväxthormonproduktionen, vilket leder till försämrad fettförbränning. Trots sitt namn är nämligen tillväxthormon ett av dina mest fettförbrännande hormoner. Därför är nattätande mer fettbildande än ätande vid andra tidpunkter på dygnet. Detta är även en av anledningarna till att man heller inte ska äta alltför mycket strax före sänggående. Det ligger mycket i talesättet "Man ska äta som en kung till frukost, en prins till lunch och en tiggare till middag".
 
Stress och viktuppgång
Stress är en faktor som ökar vår prestation, men kan samtidigt vara nedbrytande och negativt om vi utsätts för alltför mycket. Stressen kan uppkomma både genom stimuli utifrån som synintryck, buller och deprimerande miljöer, men även genom dina tankar. En kortvarig och begränsad stress frisätter hormoner som kortisol, adrenalin, noradrenalin och tillväxthormon. Alla dessa har som funktion att frisätta våra energireserver som till exempel glykogenreserver i levern. Det förbereder oss för kamp och prestation och ökar både mental och fysisk prestationsförmåga kortsiktigt. En bra jämförelse är att använda turbon i en motor. Det ger en kick, men sliter hårt på motorn om man gör det hela tiden. Detsamma gäller kroppen som slits hårt om den utsätts för långvarig och nedbrytande stress. Flera av stresshormonerna, som kortisol och noradrenalin, frisätts även när du har lågt blodsocker, vilket motverkar att du faller i koma på grund av blodsockerbrist. Således är detta en mycket viktig funktion, men det kan också feltolkas av kroppen eftersom ett lågt blodsocker för våra förfäder betydde mat och energibrist. Eftersom våra kroppar fortfarande fungerar som våra förfäders tror din kropp att svält är nära förestående och då är det givetvis bra att spara på kroppsfettet. Den energireserven är ju det bränsle som håller oss vid liv även vid långvarig svält, och därför är det viktigt att spara på det om tillgången på föda sjunker.
Kortisol gör dig därför fet och det är därför som stress och oregelbundna matvanor kan öka kroppsvikten. Dessutom har det förmågan att bryta ner muskelmassan, vilket sänker din energiförbrukning på lång sikt. Muskelmassan är vad som kallas en aktiv kroppsmassa och upprätthåller en högre energiförbrukning. Att män i genomsnitt förbrukar cirka 30 procent mer energi än kvinnor beror delvis på en större muskelmassa. Att immunförsvaret sjunker av kortisol är kanske inte någon överraskning då du säkert känner till att dålig kost, speciellt i kombination med stress brukar leda till förkylningar. Den som har höga kortisolnivåer under lång tid får också ofta problem med minnet och koncentrationsförmågan, vilket är ett tecken på att även hjärnvävnad bryts ner. Allt detta kan givetvis återhämtas och byggas upp igen, så det gäller att få ner sina stresshormoner. Är det långt gånget, som vid utbrändhet, kan det ta flera år innan man återhämtar sig.

Faktorer som ger mindre stresshormoner
# Stabilt blodsocker
# Tillräckligt mycket omega-3 från fisk
# Motionera lagom mycket
# Ät så fort du vaknar
# Ät B-vitaminer
# Vistas inte för mycket i stressande miljöer. Även för mycket ljus och buller kan vara stressande.   Tränar du dig tjock?
Har du ibland reflekterat över att vissa personer som tränar stenhårt ändå är lite mulliga och ibland lätt överviktiga? Många aerobicsinstruktörer hör till den gruppen, och en möjlighet är att de tränar sig tjocka. Kanske verkar det konstigt men alltför hård träning kan leda till överansträngning och i många fall överträning. Resultatet är att kortisolnivåerna stiger, vilket gynnar fettinlagring samtidigt som det knappast gynnar återhämtning. Förhöjda kortisolnivåer är faktiskt ett sätt att avslöja överträning. Mitt råd är att träna max tre till fyra gånger i veckan om det handlar om hård träning som höjer pulsen rejält under en längre stund. Promenader och mildare former av träning räknas inte i detta avseende och du kan mycket väl promenera fyra till fem gånger i veckan. Lagom mycket motion har faktiskt visat sig hämma stress på ett mycket effektivt sätt. Motionen gör att man hanterar stressiga situationer mycket bättre och har dessutom förmågan att förbättra nattsömnen. Om du vill hålla stressen under kontroll är därför motion ett av de allra bästa verktygen.

detta är hämtat från en artikel om just fettförbränning

Måndag

image1539
* klänning/kofta vila * stövlar vagabond * jacka ZARA *

Det blev ett benpass i alla fall

image1538
efter att jag hade åkt i 30 min kom möttes jag av minusgrader och snö. Hmm, jag har sommardäck på bilen så det var bara att vända hem. Så jag har kikat på en film, tränat och tvättat bilen istället.
Mitt benpass idag:
4 set utfall
4 set raka marklyft (grym träning för baksida låren)
3 set benspark
4 set vader

* byxoe bodyaction * linne h&M * tröja AA *
nu ska jag svida om och sen åka och fika.

söndag

image1537
* stövlar vagabond * jeans fornarina * tröja ZARA *

Bråttom

image1536
Min darling landar på arlanda vid halvfyra idag så jag tänkte åka upp och hämta honom men första hälsa på syrran med familj. Men jag har sovit alldeles för länge. Klockan är nu 10:37 och jag har precis ätit frukost. Om jag inte hade kollat på tv till halvtre så hade jag varit uppe för länge sen och hunnit med att köra mitt benpass. Men nu får jag lägga in ett extrapass i veckan istället, precis vad jag var sugen på. NOT!

Hoppas poliserna låter mig härja fritt på vägarna idag. En böteslapp är inte lägligt just nu.

veckans outfits


Hello
Vill veta vilken outfit du gillar bäst? Jag har lite svårt att välja. Men den som kommer på sista plats är i alla fall nr 4 (onsdag)

mera dogeared

image1535
Mitt sisterarmband kommer från degeared och snart kommer ett tillskott i min nybildade familj. Det är supersnygga armbandet. Men den här gången beställde jag det inte från kyssjohanna utan från ebay, lite billigare så. Jag bär mitt sisterarmband varje dag och jag kommer nog ha det här på samma arm varje dag också, jag gillar att ha lite nättare armband som man kan bära jämt och som inte är i vägen.

Peace of mind. World Peace. Peaceful living. Whatever it means to you, the message of peace is a wonderful one. One worth sharing. Share it in a gentle and just plain gorgeous way with our Gold Dipped Peace Bracelet. Simple enough to wear everyday, but eye-catching enough that you'll have strangers saying,

tips från lena

Lena min friend tipsade om den här sidan. Det är en sida där man kan handla dermalogica produkter billigt och fraktfritt. Jag vet att många använder sig av det märket så det var lika bra och dela med sig ;)

Lördag

image1534
* poncho carin wester * tröja mono *skinnkjol laredoute * mcboots vagabond *

lördag träning

Det blev ingen träning igår, jag hann faktiskt inte, telefonen ringde och sen kom carro. Så jag tränade idag istället. Det blev 9 set treiceps och bröst hade jag ingen lust att träna så jag körde bara 5 set i peckdecken för att underhålla muskeln mest. Kondition, vad är det?

image1532
image1533
Nu sitter jag och smuttar på en gainomax efter passet för att fylla på med energi i kroppen. Jag åt en stadig lunch i form av en fettig lasagne :) en timme innan passet ungefär. Tror kanske det blir sushi till middag.

I dag ska jag skriva lite om hur viktigt det är att äta efter ett träningspass:
Träningen, både styrketräning och förbränningsträning, är egentligen nedbrytande för kroppen. Dina muskler utsätts för stora påfrestningar, och näringsdepåerna bryts ner och används. Därför är dina muskler mycket måna om att ta upp näring för att kunna byggas upp igen direkt efter träningen. Äter du inte på flera timmar efter passet kommer dina muskler istället att börja brytas ner, och delvis omvandlas till blodsocker.

Det finns en myt om att det är bra att inte äta direkt efter träningen om man vill maximera fettförbränningen. Det skulle bero på att glykogendepåerna minskat så kraftigt under träningen att inga andra depåer än kroppsfettet skulle kunna användas. Det inte riktigt sant, då musklerna också kan användas som bränsle.  Om det sker kommer du att tappa muskelmassa och din förbränning kommer att sjunka. 

Dessutom är det ett gyllene tillfälle att äta sig mätt efter passet eftersom näringen kommer att gå direkt ut till musklerna och ytterst lite hamnar i fettväven. Du kan därför med fördel äta dagens största måltid direkt efter träningen. Musklernas särskilt höga förmåga att ta upp näring finns kvar ca 90 minuter efter avslutat pass, vilket gör det till den maximala tid som bör förlöpa mellan träning och måltid.

Vinterjacka?

Det här med vinterjacka kan vara svårt ibland tycker jag. Men idag på stan såg jag en superfin från Carin Wester, men priset var inte lika smickrande, 3500 kr. Den jag såg var i ljusgrått och det är den jag vill ha, men här på bilden får ni se den i svart. Bilden gör den inte helt rättvis, den var ännu snyggare i verkligheten.
image1531
Jag vet att Monki har en liknande i samma modell, och jag kan tänka mig att den kostar ca 700 - 800 kr. Men tyvärr finns ju inte den butiken här. För jag tror det är den här modellen jag vill ha i vinter. Vilken modell ska du satsa på i vinter?

Kille? Letar efter en weekendbag?

image1529
Min sambo har en längre tid letat efter en bra weekendbag men utan något resultat. Man kan ju alltid köpa en klassisk gucci men så tråkigt och oorginellt. Av en slump igår när jag var på björnborg för att köpa ett par kallingar till pappsen i farsdagpresent såg jag väskan till Jocke. Han har inte sett den än, eller nu kommer han ju se den i bloggen i morgon, men på riktigt först på söndag då han äntligen kommer hem :)

Den är precis lagom i storleken och bra pris, den kostar 1000:-. Jämfört med många andra skinnväskor är det billigt. Jag tror han kommer gilla den massor. Vad tror ni?

Kunde inte låta bli


Efter förra inlägget såg jag den här och den har jag inte heller sett i sverige tidigare. Jag var bara tvungen att dela med den med er, jag tyckte den var riktigt rolig.

Nu blir det idol och mysmiddag med carro, hon får duga då min älskling är borta. Någon mer som ska se idol? Vem hejar du på? Jag håller på Daniel eller Amanda

Bom Chicka Wah Wah

Jag diggar verkligen axes reklamsnuttar. Så därför var jag bara tvungen att lägga ut två av dom här. What do you think about them?

Den här har inte visats i sverige??


Orka?

Ska jag orka gå och träna? Har ingen lust, det regnar och blåser ute, mycket skönare här hemma ju.  Vi får se. Men jag måste skärpa mig med frukosten, har alldeles för länge ätir skräp till frukost. Mackor med ost. Efter helgen ska jag börja med gröt igen, det är den bästa frukosten enligt mig.

Antingen så har jag äpplebitar och kanel och sötningsmedel och minimjölk i gröten.
Eller så har jag lättsockrad lingonsylt och minimjölk.
I bland blandar jag i vispad äggvita när gröten nästan har kokat klart. Då får man lite extra proteintillskott om man nu behöver det.
Här är det bara fantasin som sätter stopp, man kan ha i nötter, torkade frukter osv.

Frukosten är dagens viktigaste mål? Jag anser att alla mål är viktiga, man ska inte hoppa över något, men idag fokuserar vi på frukost:
När du tränar använder du huvudsakligen fett och kolhydrater som bränsle. Dessa bränns parallellt även om vissa typer av träning till störst del förbrukar den ena typen av bränsle. Under promenader använder du dig framför allt av fett, medan styrketräning mestadels kräver kolhydrater. Generellt arbetar dock de två näringsämnena tillsammans, och tar kolhydraterna slut, blir även fettförbränningen lidande. Problemet är att det är kolhydratdepåerna som är tar slut först, eftersom de är så små, medan fettdepåerna innehåller energi nog för många dagars träning.


Det innebär att det är kolhydraterna som är begränsande, och det är därför viktigt att ladda upp dessa depåer så mycket som möjligt, vilket du kan göra med rätt kost som du äter vid rätt tillfällen. Dessutom är det viktigt att maximera fettförbränningen för att ytterligare spara på kolhydratdepåerna. Ju bättre fettförbränning, desto mer energi tas från fettdepåerna, och desto längre räcker kolhydraterna. Kolhydratdepåerna finns i musklerna och i levern, i form av glykogen, och du bygger upp dessa under hela dagen. Faktum är att du till stor del bränner det glykogen som lagrades in igår eller förrgår när du tränar.


Det betyder att upplagring av glykogen ständigt pågår, och att du därför måste äta regelbundna måltider under dagarna, för att hela tiden ha kolhydrater på väg in i musklerna för att bilda glykogen. Endast då kan du bygga upp tillräckligt stora glykogendepåer för att orka hålla ett högt tempo under hela passet. Regelbundna måltider är således mycket viktiga! Detta är särskilt avgörande om du tränar mer än ett par pass i veckan, eftersom en effektiv glykogeninlagring också innebär att du återhämtar dig ordentligt. Tränar du mer sällan hinner du troligen ändå återhämta dig hyfsat, trots oregelbundna måltider.


Frukosten lägger grund för hela dagen, och kommer att vara den start som visar vägen. En bra och näringsriktig frukost kommer att ge dina glykogendepåer en kickstart, och chansen är stor att kvällens pass blir en höjdare. Tänk särskilt på det glykemiska indexet (GI) när det gäller din frukost. En frukost med högt glykemiskt index (t ex frukostflingor och vitt bröd) kommer att höja GI-värdet på dagens alla följande mål, med försämrad fettförbränning och sämre uthållighet som följd. Kvaliteten på frukosten är därför särskilt viktig. En annan viktig faktor är att frukosten är det mål som löper minst risk att göra dig tjock. Förbränningen och insulinkänsligheten är nämligen något bättre på morgonen än senare på dagen.


TGIF

image1528
* klänning www.glitzy.se * skinnjacka redlabel * stövlar vagabond * i bakgrunden, kartonger, dammsugare och resväska *

Lite nytt i shoppen

image1527
Här är tre av mina favoritklänningar som är nya i shoppen (www.glitzy.se) Den bruna finns även i gråbeige.

Torsdag gym

image1526
Bättre sent än aldrig, eller hur? Jag tränade faktiskt igår efter 2 dagars uppehåll. Jag var trött och sliten i kroppen så jag behövde det, annars hade jag bara brutit ned den istället för att bygga upp den. Jag tränade axlar och biceps. Ska försöka hinna träna idag också och då blir det nog lite förbrännign och triceps. Vi får se. Jag behöver verligen förbränna lite, men jag ska försöka squasha och spinna en gång i veckan nu. Det får nästa räcka tills sommaren närmar sig då det är dags att fixa till formen lite.

Min sambo åker bort över helgen så vi hade lite mys igår kväll med god mat, det blev oxfile, hemmagjorda klyftisar och köpt beasås samt bönor inrullade i bacon. Det var verkligen gott. Vi såg en bra film som heter Fracture. Den kan jag rekomendera.

ÄNTLIGEN...

...ligger den nya shoppen uppe, skynda er och fynda :)
* www.glitzy.se *

Torsdag

image1524
Färgglatt det blev idag, inte alls meningen då jag är en ganska färglös typ ;)
* klänning ellos * boxtee cheapmonday * strumpisar indiska * knästrumpor gina * min härliga sköna stickade mössa från www.nuknuk.se, den kan jag varm rekomendera, finns även torgvantar till * lårhöga stövlar vagabond * halsduk zara *

Snart så

image1523
Jag hoppas verkligen den nya shoppen (www.glitzy.se)kommer igång idag. Jag vet att de håller på och jobbar med det nu. Annars borde den komma upp i morgon. Vi får se, men jag kommer skriva här så fort den är klar.
Det finns en hel del nya snygga kläder iden + påfyllning av varor som har varit slut. Tyvärr har inte träningskläderna från Bodyaction kommit riktigt ännu, men snart så...

Jag har en del favoriter bland de nya kläderna, tänkte jag skulle fota när jag provar dom så ser ni lite bättre hur de ser ut på.

Nu ska jag till stan och handla en farsdag present som måste skickas innan klockan 18 idag.

Paket till mig

image1522
I dag kom paketet från Kyssjohanna. Snacka om snabb leverans och fint packeterat var det också. Jag är jättenöjd och ska posta det andra till syrran på direkten. Det finns även i andra färger och texter, jag skulle gärna vilja få det som det står love på från min älskling ;)

Junkfood

Amerikanerna Natalie Grof och Blaine Halvorson startade det numera kultförklarade märket Junkfood år 1998.

Idén var att skapa retroinspirerade kläder med nostalgiska tryck som för tankarna tillbaka till 70, 80 och 90-talet. De startade med ett fåtal märken så som My little pony och 7-up.

Idag har Junkfood tagit licens på över 70 olika tryck. Allt ifrån de populära Little miss- trycken till The beatles, Looney tunes, Miami vice och The rolling stones.

Junkfood blev snabbt ett favoritmärke bland hollywoods kändisar och säljs idag i butiker över hela världen. Här i Sverige på bland annat Urban outfitters och www.nelly.se
image1521 
Min favorit just nu är den här teen.


Onsdag

image1520
* jeans vila * lång tee H&M organic * stickad tröja hunkydory * skor med kilklack vagabond *

sisters

Dogeared´s sister armband i rosa med platta i sterling silver med gravering
image1519
Vad säger du syrran ska vi beställa ett varsitt? Jag behöver väl inte berätta tanken bakom va?

sko dig snyggt

image1518
Alla vet väl att bootsen är heta till killar i höst och vinter? Jag tycker dom till vänster är grymma, men kanske gör ett för stort hål för en del. I sådana fall är dom till höger helt ok också tycker jag. Kika närmre på dom på asos. Hde lätt köpt dom till vänster till min sambo om han inte redan hade ett par grymma från diesel stylelab.

Tisdag

image1516





















Fråga mig inte hur jag fick till den posen, men kameran kanske gick av för tidigt eller något.
* jeans H&M madonna * skjorta http://www.glitzy.se/ * skoletter vagabond * d&gklocka *



I dag hämtade jag inspiration från mary-kate igen när jag klädde mig.


Förtydligande

image1515
Min shop (www.glitzy.se) kommer att få ett nytt utseende och skal. En bättre shop där man även kommer att kunna betala med kort. Jag hoppas att den kommer att öppnas denna veckan, men senast nästa vecka. Där kommer kläderna från Bodyaction att säljas + en del nya "vanliga" kläder.

Vad tycker ni om nya loggan förresten?

Bättre bilder

image1513image1512

Fick tips om att det fanns bättre bilder att tillgå på Nellys urfina klänning. Jag måste bara sy upp en kortare variant av denna. Ska printa bilden och springa till en sömmerska. Vad kan det kosta? 

förtitt

image1511
Här är de träningsbyxor som kommer att säljas i nya www.glitzy.se Tyvärr har de inte kommit än, jag bara längtar att sno några till mig själv. Märket är bodyaction.

Det har även kommit hem en del nya vanliga kläder som ni inte sett än. Jag har valt att inte lägga ut dom i den nuvarande shoppen så det finns lite nyheter i den nya istället.

Julklapp

image1510
Istället för att köpa saker till varandra i jul bestämde jag och min sambo att vi skulle göra något mysigt ihop. Så vi bokade en natt på hasseludden. Det ska bli mysigt att leva som en japan, eller nästan i all fall. Vi ska bo i ett japanskt intrett rum, äta japansk mat och bada i varma källor mm. När man kommer dit sätter man på sig en fin "morgonrock" och tofflor, och om jag har förstått allt rätt så har man det på sig hela tiden man är där, även när man äter.

Någon som varit där? Lite feedback tack.

träning måndag

image1509
I dag ville jag inte ens gå och träna, ingen lust alls. Men jag släpade mig ner vid åttatiden för att endast köra rygg. Det var nog det mest lustiga passet  på länge, bara gick omkring och körde lite olika övningar haha. Men det gav ändå.

Hur ska man ta sig ned när motivationen sviker? Jag bara går ner fast jag inte vill. Så jag är nog fel person att fråga om tips. Men något som skulle motivera mig är att klippa ut en bild på någon man tycker är riktigt fin i kroppen och titta på den när man inte vill träna, då får man lust igen :)

*allt från nike förutom strumporna som kommer från puma*

Måndag

image1507
* tröja monki * skinnkjol laredoute * scarf, min sambos * peaceörhängen ebay * "gubbskor" vagabond *

Jag blev lite inspirerad av Mary-kate när jag klädde mig i morse. Att blanda skinnkjol med en skön mjukiströja och låga skor ger en sån avslappnad och skön stil.





Vem är du?

Hittade den här bilden i någon tidning. Tyckte den var lite kul och så blev jag nyfiken på vilken stil du är? Jag har svårt att välja mellan 2:an och 3:an. Jag är mest trean, men jag tycker tvåan är så cool så jag skulle vilja vara bägge :)

En annan fråga, efter att ha sett mina utfits (nu är jag inte så ofta partyklädd) vilken tycker ni passar in på mig?

image1506
Party princess
För glamour i natten, knyter du ett snöre/skärp i midjan och sätter på dig ett par matchande high heels.

Glamour grunge:
För att få en rockig känsla sätter du på dig ett par tights och ett par sjyssta boots till det, a la Mary-Kate Olsen.

Dark vixen:
Sätt på dig ett par läderhandskar, tighta läderbyxor och ett par stilett.

veckans outfits


vilken är din favorit? Jag gillar fredagen (nr 2) massor, men även nr 3 & nr 5...hmm svårt :)  


träning - söndag

image1505
Vilken skön helg, i går slappade vi hela dan och så bio på kvällen. I dag har vi varit och shoppat lite till hemmet och bara tagit det lungt. Precis vad båda behövde. Jag har precis tränat ben, och det var skitjobbigt.
Började med 3 set utfall, sedan 3 set benpress, 3 set benspark och 4 set vader. Jag orkade aldrig köra baksida ben. Eftersom dom tränas i utfall och benpress så fick det räcka. Bästa benövningarna är dom man får lite ångest inför. Som exempelvis benböj och utfall. Det är så där jobbigt så man känner sig svimfärdig efter ett set. Men då vet man att det har gett något. Skippa maskinerna och kör ordentligt :), det ger mer kan jag lova. Bästa övningen för basksida ben enligt mig är raka marklyft.

* linne adidas * byxor betterbodies *

Lördag

image1502
Supersugen var riktigt kul, men ingen biofilm. Har man lite snuskig humor som mig kommer man uppskatta filmen.
* jeans cheapmonday * tröja hunkydory * mcboots vagabond (bild till KFV) * väska www.nuknuk.se (vill ha den grå också) *

Supersugen?

image1501
vi ska iväg och se supersugen. Har ni sett den? Det går bara skit på bio och jag vill verkligen gå på bio så då får det bli en komedi. Helst ser jag såna filmer hemma, på bio ska man se mer mäktiga filmer. Eller hur?

torsdag & fredag

image1500
I går blev det triceps och idag bröst. Vanligtvis brukar jag träna dessa muskelgrupper ihop, men eftersom jag inte känner mig hundra så tar jag det lite lungt och tränar en muskelgrupp i taget. I morgon tror jag att benen ska få smaka på lite benböj mm.

Jag tränade faktiskt 6 set hantelpress och 3 set i cabelcrossen.

Kläderna är från Betterbodies

NAJS DRESS

image1499
Någon mer som sett på 2007 MTV Europe Music Awards? Hur som helst gav Nellys klänning habegär. Synd att jag inte hittade en bild bakifrån. Guldbandet i midjan går in bakom tyget på ryggen så klänningen hänger rakt ned baktill. Förstår ni vad jag menar? Men jag tror att det var de stora nitarna som fångade mitt intresse till en början. Jag älskar den verkligen, fast jag skulle nog vilja ha en kort variant. Jag kanske ska försöka knåpa ihop en liknande till nyår?

Veckans lack

image1498
Den här veckan är det Mexico 30 från Mavala som pryder mina naglar.
Vilken är din favoritfärg på naglarna?

Sovmorgon

Klockan är elva och jag har precis vaknat, det här var verkligen vad jag behövde. Inte mycket skrivande i bloggen igår, men jag kom hem, lagade mat, tränade, hem och duscha och sedan iväg till Carro för att kika på idol. När jag kom hem var jag så trött så jag la mig i sängen och kikade på avsnitt fem på desperata husfruar.

Ikväll blir det nog bio och kanske lite träning på dagen. Jag måste jobba lite med den nya shoppen (www.glitzy.se) lägga in alla nya produkter som kommer. En del har redan kommit men jag väntar med att sölja dom tills den nya shoppen är igång.

Ha en skön lördag

Fredag

image1497
* trench wera stockholm * halsduk zara * klänning monki * stövlar vagabond * kofta minimarket * väska www.nuknuk.se *

Nu har jag testat

Nu har jag testat basiron i ca 2 veckor och jag måste säga att huden är lite bättre. Jag varvar basiron med clinique anti blemish. Min hud kan bli lite torr på vissa partier ibland, men det är det värt. Jag kan rapportera lite längre fram igen så får vi se hur huden ser ut då.

Det finns i två olika styrkor, 5 & 10. Apoteket rekomenderade att man ska börja med 5:an för att vänja sig, sen kan man gå upp till 10:an. Det bleker även textilier och hår så man får tänka sig lite för. Ett vitt örngott är en bra idé.

Tengwar

Jag får fler och fler frågor om hur man skriver alviska (tengwar), under kategorin tips finner ni ett inlägg om hur jag har gjort. Men här kan ni läsa om det själva och få lite mer fakta om det. Lycka till!
image1496

segt

image1495
Jag är inte riktigt frisk än, det känns i kroppen, ingen direkt ork. Vikterna var tyngre än vanligt idag, så jag tränade bara 9 set axlar och 4 set mage. Nu är jag hemma och är helt slut. Men det är skönt att vara igång lite i alla fall. Tänkte ta mig ner i morgon också och känna lite på det ;)

På bilden är jag på väg upp i hissen från garaget.
* gamla slitna byxor från nike * nike hoodie * nike väska * skorna nike shox *
ja jag gillar nike ;)

fått en del frågor om hur jag tränar mage, jag tränar mage 1 - 3 ggr/veckan. Oftast i en magmaskin, men även ibland situps på en boll eller helt vanliga. Men när jag kör i magmaskinen så har jag tungt på så jag inte orkar mer än ca 8 "reps"

Torsdag

image1494
Tråkigt när bilderna blir så här mörka. Men jag älskar verkligen kombon klänning - mckängor. Men jag skulle helst vilja ha en småblommig klänning.
* väska nuknuk * klänning www.glitzy.se * kängor vagabond * jacka redlabel * halsduk ZARA *

RSS 2.0