Kycklingwok med potatis
400 g kycklingfilé (eller -bröstfilé)
400 g potatis
2 morötter
2 färska lökar
2 vitlöksklyftor
150 g bönor och/eller sockerärter
1/2-1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
rapsolja
1 tsk salt
1 msk färsk riven ingefära
SERVERA TILL
japansk soja och matyoghurt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skär kycklingen i strimlor. Skrapa och skiva potatis och morötter.
3. Skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Dela bönor och sockerärter. Kärna ur och hacka chilin.
4. Stek potatis och morötter i olja i en stor stekpanna eller wok några minuter. Låt det eftersteka på ett bakplåtspapper på en plåt i ugnen i ca 10 minuter.
5. Stek kycklingen i olja i stekpannan. Krydda med salt och ta upp det.
6. Stek lök, vitlök, chili, bönor och/eller sockerärter i olja i stekpannan. Rör i kyckling, potatis, morötter och ingefära. Servera gärna med soja och en klick matyoghurt.
FÖR ALLA? Gluten- och äggfri. Gör mjölkfri: byt matyoghurten mot mjölkfritt alternativ.
Kommentarer
Trackback