hudanalys

image1966
Ni som har hängt med ett tag vet om mina hudproblem. Nu har jag äntligen tagit itu med dom. Jag har gjort en hudanalys hos Dermalogica. Nu jäklar kommer jag få en hud som många kommer bli avundsjuka på.

Jag har egentligen en jättefin hud som inte borde ha acne. Men det har förmodligen med att göra att jag har använt fel produkter och ibland inga alls osv. Till en början kommer jag att använda produkter som är till för en acnehud som producerar talg. Min hud producerar inte talg, men för att få bukt med acnen till en början som jag har i pannan ska jag använda produkterna nedan. Sedan ska jag börja använda en riktigt fuktgivande kräm, active moist på dagen och oil control på natten. Så en till kräm ska altså införskaffas längre fram.

Sedan tyckte hon att jag skulle scrubba huden en gång i veckan vilket jag ska börja med. En gentle cream exfoliant blir det då. Dessa produkter är inte billiga. men det finns en sida där prodkterna är mycket billigare. Där ska jag beställa nästa gång. Jag tror min hud kommer bli riktigt bra om jag följer detta och går på återbesök då och då för att se vad hon säger + göra en AHAbehandling som är bra för min hud. Jag har gjort det regelbundet för länge sen och det är verkligen en hit.

image1967

Först anti-bac skin wash:
Bekämpa akneinflammationer med denna löddrande rengöringsgel som skonsamt tar bort tilltäpptheter samtidigt som den tar kål på aknebakterierna. Dermalogicas växtbaserade Skin Response Complex ser till att stabilisera pH-värdet på huden, som kommer kännas ren, mjuk och fräsch.

· Reducerar överflödigt sebum och verkar antibakteriellt.

· Lugnar och renar huden.

· Avlägsnar tilltäpptheter utan att torka ut eller förstöra hudens naturliga barriärfunktion.

· Förebygger framtida utslag och lugnar tilltäppt, irriterad hud.

? Perfekt för män med hårsäcksinflammationer i skäggväxten.







image1968Efter tvätten ska jag använda multi active toner som jag hade sedan tidigare.
Räddare i nöden när huden känns som ett uttorkat russin! Under arbetsdagen, framför datorn, på flyget, efter rengöring och över make-up - när som helst kan du duscha över nödvändig fukt! Blandningen av fuktgivande aloe vera och lugnande lavendel känns mycket uppfriskande.

· Hygienisk spray som tillför fukt och fräschar upp efter rengöring eller närhelst vid behov under dagen.

· Verkar utjämnande på strukturen och ökar hudens förmåga att absorbera efterföljande produkter.

? Perfekt för män efter rakning som en lugnande after-shave-lotion.










image1969sist Oil control lotion
Den här fjäderlätta lotionen med fettabsorberande mikrosvampar håller huden matt i timtal. Fuktgivande växtextrakt och Dermalogicas Skin Response Complex lindrar inflammation och helar.

· Håller hudytan matt och fri från tilltäpptheter.

· Ger huden fukt, utan att tillsätta någon olja.

· Perfekt under make-up.

? Lugnar och renar huden.

träning torsdag

image1964
I dag tränade jag rygg. Men det kanske ni förstod av bilden? En del vill se min rygg flexad. Jag har inte gjort det för jag kan inte flexa ryggen. Men jag har nu gjort ett tappert försök och ni får nöja er med den här bilden, bättre än så här blir det inte. Ser ni fettknölen migg på ryggraden? Om ni inte ser den är ni blinda. Ska nog ringa till vårdcentralen igen och säga att den har vuxit massor. Då kanske de går med på att ta bort den? Jag ger mig inte förrän den är borta.

Ni kan ju alltid kolla in Linda för att se en rejäl rygg

Torsdag

image1963
* kjol H&M * tröja monki * blommig blus H&M * skoletter La Redoute * jacka indiska * ketter storan & trassel *

onsdag

image1962
* tee glitzy.se dom är slut men det kommer mer nästa vecka * jeans cheap monday * min underbara kappa från glitzy.se * sköna skoletter från La Redoute *

new shoes

image1961
Nu är skon här och I like it a lot. Så surfa nu in på La Redoute och beställ ett par. De var faktiskt sköna. Det är ju inte så vanligt att skor med klack är sköna. Quiltat är hett igen så vad väntar ni på?

träning måndag

image1960
japp biceps och axlar tränade jag igår. ni ser ju vad stora dom blev. photoshop är ett program som man man ha till mycket.

Påfyllning och nytt

image1959

Vickan strippar för Marc

image1958
Victoria har redan poserat för Marc Jacob´s vårreklam (ni vet den stora påsen hon ligger i med benen utanför). Men Marc övertalade henne att göra det igen. Posh

Posh joinar Hilary Swank, Dita Von Teese, Winona Ryder, Julianne Moore, och Christy Turlington genom att posera naken på en Marc Jacobs T-shirt för att samla in pengar till: Interdisciplinary Melanoma Cooperative Group at New York University. Hudcancerforskning!

Hon säger: Efter att vi flyttade till California har jag insett hur viktigt det är att sola smart. Jag skyddar mig själv och mina barn på ett helt annat sätt nu. Hudcancer är ett stort problem och jag vill hjälpa till genom att delta i den här kampanjen.

$35 kostar den och finns att köpa på Marj Jacobs butiker från och med den här veckan.


Tält eller gravid?

image1957
Bär hon ett tält för att dölja en graviditet eller bär hon ett tält ändå?

skull

image1956
Många av er där ute var som tokiga i en brun kofta med döskallar på. Tyvärr fick jag bara tag i ett få antal och de gick som smör i solsken. Men nu finns en ny variant på den såg jag. Jag kommer självklart att ta hem den och hoppas att ni fortfarande trånar efter den?

boka in första helgen i mars baby

image1954
Du vet det inte än baby. Men kanske snart när du kommer hem från bandyn. Jag tyckte det var dags för lite challe & jocke tid, så ett hotellrum är bokat på Avalon i göteborg. På kvällen ska vi avnjuta en förhoppningsvis underbar trerätters på restaurang Avalon som är Göteborgs senast öppnade innekrog med en stämning av avslappnad elegans. Sen kanske några goda drinkar och sen tar vi det därifrån ;)

träning torsdag söndag

image1953
i torsdags var blev squash och i går, söndag var det bröst och triceps. På bilden pressar jag ut det sista ur bröstmukslen. Nejdå, jag brukar inte göra armhävningar hemma. Ville bara ge er en annan bild än vanligt.

* linne och byxa betterbodies * katt lillan *

veckans


har ni någon favorit den här veckan?

söndag

image1952
* kläning primark * kofta glitzy.se * mcstövlar vagabond *

lördag nr 2

image1951
klockan är bara 2:15 men jag är redan hemma. Altså inte så bra betyg på kvällen. Förfesten var trevlig men det var så himla tråkigt ute. Jag var nog för nykter och fötterna värkte. Klacken är inte att leka med.

* jenans cheap monday * klänning som jag har som linne AA * skor Zara *

YSL för hela slanten

image1950
Att färgstänk är hett skrev jag om för ett par dagar sen. De stora kedjorna kopierar så klart direkt från catwalken. Här ser vi Topshops Splatter Top som är en version av Yves St Laurent Paint Splattered Tank . Jag gillar dock YSL bättre. Den har en bättre färgbalans med en blandning av gul, blå, röd och lila. Och stänkmönstret är på ett sånt sätt att man kan ha den på kontoret.

Lördag

image1949
nu ser ni tröjan på.
* tröja halens.se * latex tights AA * mcjacka primark * mcstövlar vagabond *

Bloggkidnappning

Är det bara jag som saknar Nadias bloggkidnappningar? Kan ni inte skriva att ni saknar det så kanske hon skriver snart, för på mig lyssnar hon då inte bitchen.

lite husfru är man allt

image1948
Jag har ägnat förmiddagen med att sy och städa. Mina nya cheap monday jenas var så långa så det inte var klokt. Men nu är de perfekta, kanske lite snea men det är ingen som ser det. Jag tror jag ska ha dom ikväll då vi ska på fest. Är inte så sugen faktiskt, jag är helt slut. Men et blir säkert trevligt men en tidig kväll.

äntligen

image1947
Efter många om och men kom tröjan från haléns i torsdags. Min första beställning hade de inte fått. Mycket konstigt eftersom jag fick en beställningsbekräftelse. Jag tror tjejen på hemsidan har en större strlk för min sitter inte riktigt på samma sätt. Men jag är nöjd i alla fall och tänkte inte byta strlk nu när jag äntligen fått hem den. Jag ska nog ha den på min snart så ni får se en bild

larm

Ingen bra start på fredagen. Jag utlöste larmet på jobbet. Våra tekniker är alltid här klockan 7 och jag kom 7.50. Låser upp och knallar in. Går upp för trappen och låser upp kontoret. Tittar ner i "hålet" där teknikerna jobbar. Ingen där. Hmmm, jag kanske måste larma av? Men jag vet inte hur man gör. Ingen har visat mig. SHIT! Ringer en av killarna som jobbar här, mobilsvar. SHIT!  *larmet börjar tjuta* SHIT!!!!!

Ringer en annan säljare. Mobilsvar. SHIT! Ringer 118118, får tag i hans hemnummer, han svarar. YES! Ge mig koden NU! Får koden och larmet stängs av. Ringer vakten, men to late, redan här.

Nu vet jag hur man larmar av och detta kommer aldrig hända igen.


jag med i ELLE :)

image1946
Som sagt, jag kommer alltid att skryta när min shop omnämns. Jag är faktiskt väldigt stolt över den. Ja, man får faktiskt ge sig själv beröm ibland. Nu senast var jag med i Elle, lite fränare om det hade varit i tidningen, men nätet duger bra det också ;)

torsdag

image1945
* klänning indiska * stövlar bianco *

the movie

image1944
Det är världens hysteri kring Sex and the city movie. Många beter sig som brunstiga björnar som precis har vaknat ur ide. Jag ser också fram emot att se filmen men kanske inte så mycket att jag kommer köa för att se premiären.

Jag gillar verkligen gladiatorstiletterna, de bryter av snyggt mot den blommiga mer mjuka klänningen. Nitskärpet var inte heller helt fy skam. Men den swarovskiklädda Eiffel-väskan är inget jag vill ha.

klacken sitter fel

image1942
Jag tror de flesta har sett skon från Marc Jacobs? Den urfula skon med den minst sagt ovanliga klacken. I bland känns det som de hittar på de mest konstiga saker för att sticka ut, inte för att sätta en trend. I hate the shoe. Men är du lite sugen på den här sortens sko finns det en billigare variant på ASOS. Se bild nedan.
image1943
Vad säger ni? Gillar ni den eller inte?

fot- rygg & vadmassage blev det

image1941
jag har alltid undrat hur man ser ut när man ligger med huvet i det där hålet. Nu vet jag!

träning onsdag


image1940
biceps och axlar blev det idag. Egentligen var det benens tur, men jag hoppas över dom även denna vecka. i morgon blir det squash igen och nu massage.

* byxor body action glitzy.se * linne adidas *

onsdag

image1939
* jenas cheap monday * tee resteröds herr * väst gina tricot * klocka www.tritoni.se * mcboots vagabond * katt lillan *

pimp your computer

image1938
Har du tröttnat på din gamla laptop? Pimpa den då! Du kan kika in vad Bluebox har att erbjuda eller så kan ni ju alltid göra en beställning från utlandet.

Vad har du i väskan Katie?

image1937
Vi tjejer är experter på att stoppa ner massa onödiga saker i väskan. Eller hur? Det är läppglans, mobil, smink, en borste, en roller, gamla kvitton, pennor, kalender, tuggummi, ibland en tidning osv. Men jag är lite nyfiken på vad Katie Holmes har i sin väska eftersom hon måste ha en sån stor med sig? Snygg modell och snygg färg, men lite för STOR kanske.

Ni kanske vet vad hon har i den?

Kirsten Dunst For Miu Miu SS08 Ads

Förra gången var det Lindsey och nu Kirsten. Vem står på tur? Någon vild gissning?
image1933
image1934
image1935
image1936

blommigt

image1932
ingen har missat att blommigt är superstort i vår? glitzy.se har en söt top som är en kopia av Nicole's för endast 350 kr.  Men det finns bara en kvar av den i hela världen så det gäller att passa på.

Grab bags

image1931
Clutches fortsätter att glänsa även i vår. Både små och stora modeller. Jag har förälskat mig i en patchwork gjord av Pucci (bilden). Visst är den fin?

paint?

image1929image1930
Ja ni, om vi ska tro bland annat Dolce & Gabbana, Chloé, Issey Miyake och Yves Saint Laurent kommer vi att springa omkring i målade kläder, skor och accessoarer till våren. Vad säger ni om det tjejer? Efter att ha kollat igenom de olika designerna måste jag faktiskt säga att jag gillar en del av dom.

big news

NU KAN NI ÄNTLIGEN BETALA MED KORT!!!
efter ca 2 månaders tjat och gnat fungerar kortbetalningen på glitzy.se
Det måste firas med champagne

nya kläder

image1928
Nya kläder är på ingång till glitzy.se För att missa något plagg rekomenderar jag att ni registrerar er som kund uppe i det högra hörnet på glitzy.se

Den snygga kappan ni ser på bilden sålde slut på en gång, men det kommer några till inom kort. Så det gäller att passa på. Idén med glitzy är att det inte ska finnas jättemånga av varje plagg. Unik var ordet ;)

glitzy testar

I går testade jag en mask. Mycket trevlig måste jag erkänna. Väldigt svalkande på ett skönt sätt. Vet inte om jag känner någon skillnad på huden idag eller om jag ser så mycket fräschare ut. Men den gav mig en skön stund igår i alla fall och någon nytta gjorde den säkert som man inte kan se eller känna.
image1925
image1926
Dainty Design Lycopene Mask

Lycopene är en naturlig carotenoid som finns i röda frukter och grönsaker vilket har visat sig vara en kraftfull antioxidant som motverka bildandet av rynkor.

Lycopene har egenskapen att mjukgöra de utfällda döda hudcellerna på ansiktet, vilket ger användare av Lycopene Masker en hud full av spänst & lyster.

Masken innehåller även en uppiggande doft av färska frukter som ger en avslappnande och skön känsla för kropp & själ.

Lycopene Mask från Dainty Design är en helt ny exklusiv typ av ansiktsmask framtagen i Australien med den senaste och mest avancerade teknologin inom skönhetsvård. Ansiktsmasken är en fuktmask med anti-aging & fuktgivande egenskaper som ger din hy sin naturliga mjukhet & lyst. Den unika formeln av de bästa utvalda ingredienser som finns i den färdigformade bomullsmasken gör att huden lätt absorberar all näring ur den bekväma bomullsmasken.

Verkan

  • Ger dig elastiskt & len hy
  • Ger huden en ny fräschör & lyster
  • Avlägsnar döda hudceller & livar upp din hy
  • Innehåller antioxidanter som förhindrar skadliga UV-strålningar att skada huden
  • Återfuktar och återställer hudens naturliga spänst & mjukhet

Lycopene Mask passar alla hudtyper (normal/bland/torr/känslig/oljig/fet/finnig hy) i synnerhet de med torr hud eller efter solning/solarium

Bruksanvisning

  • Rengör ansiktet med en rengöringsprodukt som passar dig
  • Öppna förpackningen och ta ut den färdigformade bomullsmasken
  • Applicera på ansikte och släta försiktigt med fingertopparna ut luftbubblorna så att bomullsmasken och din hy får maximal hudkontakt
  • Försök att slappna av och lyssna på lugn musik samtidigt som du låter bomullsmasken sitta kvar i 20-30 minuter
  • Låt örtextraktkomplexet sitta kvar när du har avlägsnat bomullsmasken och applicera ansiktskräm (en som passar dig)

Lycopene Mask innehåller Naturlig Lycopene Extrakt från tomater, Hydro Molekyler, Kollagen, Hyaluronsyra (Hyaluronic Acid) och Vitamin A, C, E.

finns at köpa här.


måndag

image1927
* H&M från topp till tå *

passa på

image1924 

Skinn kommer att vara trendig även i vår och sommar. Jag köpte denna skinnkjol från La Redoute för några månader sen för endast 279 kr. Inte äkta skinn så klart, men jag gilla den och den sitter bra. Passa på och beställ innan den försvinner för gott.

en lång list

jag hatar listor men ibland kan jag inte stå emot. svara du med.

1. När gick du upp idag?

11.00

2. Diamanter eller pärlor?

dum fråga, diamanter så klart
3. Senaste filmen du såg på bio?

hm, heart break kid med carro tror jag. går så sällan på bio nu när det finns så trevliga sidor på internet.

4. Favorit-TV- program?
kollar knappt på tv, men miami ink kanske
5. Vad åt du till frukost?

2 onyttiga mackor med ost och smör på.
6. Vad är ditt andranamn?

Maria

7. Din favoritmat?

hm, vart ska jag börja? sushi, rådjurssadel med potatisgratäng, pappas spättagratäng osv
8. Vilken mat gillar du inte?

Fiskbullar, lever och blodpudding ger mig spykänslor
9. Favoritchips?

Lantchips med gräddfil smak
10. Vilken är din favorit-CD för tillfället?

min egenkomponerade

11. Vilken bil kör du?

mercedes slk 350
12  Favoritmacka?

vitt bröd med smör och ost

13. Vilka mänskliga karaktärsdrag kan du bara inte med?

Oärlighet

14. Vilka är dina favoritkläder?

mysbyxor och myströja

15. Om du fick åka vart du ville på semester? 

någon tropisk ö och gifta mig

16  Favoritklädmärke?

har inget, bara det är snyggt är jag nöjd
17. Var vill du dra dig tillbaka?

så långt har jag inte tänkt än, men på något varmare ställe i alla fall
18. Favorittid på dagen?

kvällen

19. Var är du född?

Karlskoga tror jag? eller är det örebro? mamma hjälp mig

20. Vilken är din favoritsport att se på?

utförsåkning kanske

21. Coca Cola eller Pepsi?

Coca cola ZERO

22. Fotboll eller ishockey?

hockey
23. Pedikyr eller manikyr?

Pedikyr

24. Vad ville du bli när du var liten?

stridspilot

25. Bästa barndomsminnet? 

när jag ramlade i en bäck och satt mig på ett grodyngel? haha nej jag vet inte.

26. Varit i Afrika?

Ja ush. Men jag åker gärna tillbaka fast till en annan del av afrika

27. Nånsin rullat in någon i toapapper?

nej nej

28. Varit med om en bilolycka?

om det räknas med att bli påbackad så ja, annars nej
29. Favoritdag i veckan?

Lördag
31.Favorit-snabbmatsrestaurang?

hatar snabbmat så jag har ingen

32. Äger du en cykel?

Ja

33. Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?

just nu i burberry för de har en väska jag vil ha

34. Läggdags?

elva-tolv
35. Senaste personen du delade en middag med?

Jocke & christer
36. Vad lyssnar du till just nu?

en snarkande kisse i mitt knä

37. Hur många tatueringar har du?

2



träning lördag & söndag

I går blev det 45 min squash och idag rygg på gymet. Skulle tränat ben men jag har en sån träningsvärk så det får vänta.
image1922
Först blev det tre set med rak stång i den här maskinen och sedan 3 set med ett v-handtag som ni själva kan se. Den sista övningen orkar jag faktiskt inte förklara.

image1923
Avslutade med lite korsrygg

guitar hero

image1921 
Har för första gången idag spelat guitar hero. jag var mycket skeptisk till detta nya fenomen. men det var riktigt kul och jag är en naturbegåvning. För att ni ska förstå hur duktig jag är kan ni kika på filmen nedan. Killen kanske är lite sämre än mig, men det är marginellt.

veckans



här kommer veckans. någon favorit? min är nog nummer 2

new jeans

image1920
I väntan på de sköna svarta med hög midja köpte jag en mer traditionell modell från cheap monday idag. Den andra modellen ska komma in någon gång i febrauari, men jag behövde verkligen ett par svarta jeans nu. Men så fort de kommer in i butik ska jag ha dom andra så klart :)

paket till mig

image1919
Ett paket från H&M kom, det jag behöll ser ni på bilden och det som jag skickade tillabaka får ni aldrig se :)
Byxorna högst upp är en utsvängd modell, lite finbx över dom fast med en trendig feeling.

träning fredag

image1918
Igår var det triceps och bröst som gällde. Jag hinner inte riktigt med alla muskelgrupper på en vecka nu när jag spelar squash minst en gång i veckan. Jag har därför bestämt att jag tränar alla muskelgrupper på ett rullande schema. Det kan altså ta mig lite längre tid än en vecka att träna igenom kroppen. Vem vet, jag kanske får bättre resultat när musklerna får vila ännu mera. Vi får se :) Snart blir det squash i alla fall med min lovely sambo.

lördag

image1916
Här blåser det som på många andra ställen. Jag tänkte jag skulle fånga upp blåsten på dagens outfit, men självklart slutar det blåsa när kameran klickar. Man kan ju ifs se på enen/granen eller vad den heter att det har blåst.

* skorta H&M * flätat skärk AA *

torsdag nr 2

image1914
Har varit ute och käkat med jobbet. Mycket trevligt. Jag åt blåmusslor för första gången. Jag älskar skaldjur med har bara inte kunnat stoppa en sån där halv slemmig sak i munnen. Men idag vågade jag, jag stoppade in den i munnen och lät den bara ligga där ett tag, efter en stund tuggade jag fort som fan och sedan svalde. Hmm, det var ju inte så dumt det där och slevade i mig resten.

* klänning veromoda *

m som i me like

image1902
image1903

Efter jag var i London blev jag sugen på en mac. Min sambo informerade mig då om att det kommer att komma en supertunn och liten mac, airbook. JAG VILL HA! Men ca 15000? Vi får se om vi köper en eller om det får bli den äldre modellen som borde sjunka lite i pris nu när den nya kommer. Vi får se.

mera blommigt

image1912image1913
Till sommaren vill jag ha en blommig bag från Fifi

Tjock bomull med supermjukt skinn. Helt handgjorda och kostar ca 1400 om jag inte minns fel. Jag är för lat för att titta efter igen :)


torsdag

image1911
* jeans cheap monday * tröja glitzy.se * skoletter vagabond *

flower power

image1909
Ge mig de blommiga skorna till våren. Ge mig säger jag!

Noir et Blanc är ett nystartat märke baserat i Stockholm, designat av Petra Thoms och Linnea Carlgren.

Vår/sommar 08 är en kollektion byggd på kontraster, där lack ställs mot spets och ljusa bomullstyger blandas upp med skrikiga mönster. Ett formspråk balanserandes på linjen mellan naivt och provokativt.

Noir et Blanc finns idag på butiker som Le Shop, Scout, Speakeasy och Tjallamalla.

Kolla in http://www.noiretblanc.se/ för att se hela kollektionen.


träning onsdag

image1908

image1910

Jag hittade en sida där man kan lägga in sig själv på tidningsomslag. Jag ser ju lite bredare ut på den undre. Men man kan ställa in så det blir bra.


Trots huvudvärken tvingade jag mig iväg. Jag tänkte stanna hemma men nu får det vara nog med laterier här i familjen linder/josefsson. Min sambo är inte det minsta lat, men jag har latat tillräckligt den senaste månaden.

I dag blev det biceps, mage och korsrygg. Jag tränade på riktigt hårt, ni skulle bli imponerade ;)
Eftersom många vill ha tips på bicepsträning så får ni dagens pass här och nu:
3 set stående hantelcurl (11 kg)
3 set i chinsstången. Istället för att dra med ryggen vände jag på händerna och tog ett smalre grepp för att komma åt biceps, en riktigt tung och bra övning.
3 set curl med rak stång i cabel.

3 set i magmaskin
3 set korsrygg

onsdag

image1907
* storskjorta & kappa glitzy.se * jeans cheap monday * skoletter vagabond * klocka www.tritoni.se *

något nytt

Något nytt måste hända här på bloggen. Jag tycker den är så fasansfull tråkig just nu. Alltid samma poseringar framför kameran, ush jag spyr. Jag måste helt enkelt bli kreativ och ta roligare outfitsbilder, lite mer personligt, lite mer fräckt, lite mer av allt.

Förslag?

tisdag igen

image1906
Har ju varit på riverdance och var bara tvungen att byta om. Det blev ett par latex från AA, tee från primark och den supersnygga koftan från glitzy.se. SKoletterna kommer från vagabond.

Nu ska jag rota fram något tråkigt som jag kan ha på jobbet i morgon. Då blir det Norrköping som ska få besök av solariemaffian.

vårens färger

image1904
min favorit är lacket i mitten på bilden ovan
Idag finns OPI i över 70 länder och 35,000,000 flaskor lack säljs årligen.


Med sina unika namn för varje lack är OPI en klar favorit bland kändisar.

Kirsten Dunsts personliga favorit är Affair in Times Square, Beyonce föredrar Samoan Sand medan Christina Aguileras naglar kräver Tutti Frutti Tonga. Under bröllopet med Guy Ritchie bar Madonna passande nog Italian Love Affair.

  

I kollektionen för vår/sommar 2008 är inspirationen denna gång hämtad från färgsprakande Indien. Kollektionen består av 12 nyanser. Lysande orange, rosigt rosa, guldgula och sandfärgade toner finns representerade.  Lacken kostar 130kr och finns att köpa på bland annat NK, Kicks och Åhléns.
image1905


tisdag

image1901
God morgon. Nu snart ska jag bege mig till södertälje och sälja lite solarium och ikväll blir det River dance. Jag tror det kan vara ganska mäktigt och se på riktigt.

* tee glitzy.se * byxor zara *

Nya bloggen

image1900
Jag spanade precis in Klingans nya blogg. Jag blev lite överasskad när jag möttes av den här bilden med rubrik: Nytt och förbannat snyggt från glitzy.se. Nu förstår jag varför den blå tröjan sålde slut på en dag. Tack Elin :) Alltid trevligt med lite gratisreklam. Ni som inte hann köpa den men vill så kan jag meddela att den kommer att komma in igen inom 14 dagar, den går även att förbeställa på [email protected]

Som mysbyxor

image1898image1899
Jag har cheap monday-jeansen som är på första bilden. Dom är så mjuka så det är inte klokt. När jag köpte dom för ca 8 månader sen fick jag veta att de skulle komma i svart till våren(höger bild). Jag har verkligen väntat och väntat. Men nu måste de väl ha kommit in i butik? Jag måste kolla upp detta snarast. Ja just ja, de heter Tight Very Stretch. Spring och köp.

en liten butik

image1895image1896image1897
Jag har precis upptäckt en liten webbutik med betoning på liten. Här är mina tre favoriter, och billigt är det också. Me likte a lot :) Kanske ska beställa kjolen. Vi får se

träning måndag

image1894
sådär ja, då var man äntligen tillbaka på banan. Känner mig ovanligt pigg idag måste jag säga. Först spelade jag squash i 30 min och efter det cyklade jag till gymet och körde ett axalpass. Nu sitter jag här lite trött och käkar Ben&Jerry vanilla toffe crunch.

Det har gått i ett idag. Nu ska jag jobba med glitzy.se. Jag har en uppsjö paket att packa.
* linne casall * byxa bodyaction glitzy.se *

det bankar


Aj vad det bankar i skallen idag. Vi som bara skulle gå bort en stund och ta ett glas vin. Det blev visst en flaska vin och lite öl och i säng sent.  Så nu sitter man här bakis igen. ush.

Här ser ni i alla fall veckans outfits, någon favorit?

lördag nr 2

image1893
en tjeja ville se min nya AA-klänning på. Jag är ju en väldigt snäll tjej och bara för hennes skull fick det bli den klänningen ikväll. Vi ska bort till en kompis en svänga.
Skorna kommer från vagabond.

lördag

image1891
* klänning primark * min älskade kappa glitzy.se * skor vagabond * väska primark * klocka www.tritoni.se *

beställning

image1889
Jag har kikat på de här en längre tid och nu slog jag till. Quiltat är ju tillbaka så de känns helt rätt. Hoppas de är bekväma, annars åker de tillbaka.
Finns att beställa på Laredoute

Sno stilen

image1888
Kofta - glitzy.se
stövletter - laredoute.se
väska - celine

gammalt och nytt

image1887
Nu har jag fyllt på kläder med både nya och gamla modeller på glitzy.se

åh herre jäklar

jag har precis öppnat  en leverans till glitzy.se. Och herre jösses vilken snygg kappa. Jag tog bara hem ett fåtal för att kolla in modellen osv. Men den är så snygg så den kommer sälja som attan. Jag visar bild så fort jag fått in den i shoppen osv. Ni kommer förstå när ni ser den. Jag har  redan norpat en till mig själv.

image1885


träning fredag

image1884
Inte mycket styrka i veckan, men så blir det ibland. I dag blev det endast 30 min squash. En timme hade jag aldrig orkat, jag höll på och dö redan efter en kvart. Min kondition är under all kritik. Men nu ska vi börja spela varje måndag så snart kommer konditionen och vi kan öka upp speltiden till en timma. Jag får nog lägga in en konditionspass på gymet en dag i veckan också.

mellan lakanen

image1876image1875
Det är med satinlakan är en hit kan jag lova. Äger inga ännu, men snart. Jag har gjort som så många andra, beställt från jotex.se. Jotex känns lite ålderdomligt tycker jag. 

Satinlakan är så skönt mot huden så jag gjorde slag i saken när jag såg att de hade billiga(250:-) på jotex. De finns i flera färger men jag beställde svarta, lite lagom porrigt ;) Men kanske inte så smart när vi har tre kissar i sängen varje natt. Plus att annars osynliga fläckar kommer nu bli synliga fläckar hihi.

fredag

image1883
Äntligen fredag, den här veckan har varit intensiv kan jag lova, därav den lilla träningen. Någon skrev: det är så kul, du skriver att du är så trött varje gång du nämner träning.
Det stämmer, har varit sjuk och nu nytt jobb som tar musten ur mig. Men ikväll kl sju blir det i alla fall squash.
Lite myskläder idag. linne frpn indiska, lång hoodie från glitzy.se och skor från converse
Nu ska jag sova lite. Bara för att reta Nadine så ska jag kalla det en powernap.

ni är så jobbiga

image1882
Ni bara tjatar och tjatar på mig om att jag ska ta ett kort på kappan på Ellos. Nu har jag gjort det. Happy? :)
Men bilderna gör den inte rättvis. Det är så snygg i verkligheten. Våren får gärna komma nu så jag får visa upp den för omvärlden på riktigt

glitzy

Jag får många frågor angående min webshop www.glitzy.se. För att reda ut ett och annat kommer lite information.

* Många tror jag syr kläderna själv vilket inte är sant. Jag importerar dom.
* Jag har inte gjort webshoppen själv utan jetshop.se
* Det finns ingen fysisk butik utan endast en webshop
* Jag har startat shopen själv och jag har ingen anställd
* Många mailar och vill ha kontaktuppgifterna till mina leverantörer vilket jag inte ger ut.
* Affärsidén med shoppen är att man ska kunna kopiera en kändis outfit.
* Förhoppningsvis kommer avdelningen med träningskläder utvecklas mera. Jag kommer fortsätta med Body Action men kommer även att ta in fler märken som inte finns i Sverige. Men shopen får växa sakta men säkert
* Framtidsplaner & mål? Jag har inga. Utan shopen får utvecklas i lugn och ro. Jag hoppas så klart den fortsätter att växa. Om den gör det får jag ta ett beslut om jag ska jobba med den på heltid eller ha en anställd.

Fler frågor?

torsdag

image1881
det är en väldigt trött charlotte som skriver. Jag är helt slut. Det här med nytt jobb tar en del på mig. Dels är jag inte van att jobba och så är det väldigt mycket att ta in. Men det är kul och det är huvudsaken. Nu ska jag sova en stund istället för att gå till gymet.

* klänning AA * linne över klänningen indiska * jag hade strumpbyxor på mig så klart * klocka tritoni *

träning onsdag

Jag är så trött på de gamla vanliga bilderna så jag ställde mig och hoppade lite i vår obäddade säng. Ni ser byxor från body action som finns på glitzy.se, en nikehoodie och ett linne från casall.
tränade bara axlar idag, var så trött så jag orkade inte mer. i morgon blir det rygg och biceps. ciao
image1878

image1879
image1880

reprisen

image1877
Jag har precis tittat på reprisen av Wictorias secret show. Den var faktiskt riktigt bra och underhållande. Mycket snygga rumpor i närbild, me like :) Passade på att äta lite under tiden. Jag har nämligen lagat potatis, sås och hjortfärsbiffar. Verkligen supergott. Ni som ville min nya klocka kan passa på nu.

det kommer mera

image1874
Jag vet, det är glest med träningsbyxor i shoppen(glitzy.se) nu. Men det kommer mera snart. Många av modellerna är tyvärr slut hos leverantör: Byxan ni ser på bilden har sålt superbra. Jag fick som tur tag i de sista som har tillcerkats men i lite olika färger. Hoppas dom kommer inom kort.

Konstigt att inte vårkläderna har kommit in ännu, men det gör de nog vilken dag som helst. Kan knappt vänta :)

glitzy.se i expressen igen

image1872

image1873
Jag blir så glad varje gång min shop nämns i tidningen så jag bara måste visa det här i bloggen. Förhoppningsvis är det inte sista gången :)

sjuk film

image1871
men jag gillar den. bra slötittarfilm med sjuk humor vilket jag gillar. Den tycker jag att ni ska se om ni gillar typiska college med mycket sjuka skämt och mycket naket ;)

den där casio

image1870
Ush vilken ful klocka. Varför är det en sån hysteri runt denna klocka? Ingen kan tycka att den är snygg på allvar? Någon modeguru här i Sverige måste ha haft den och alla blev som tokiga och vara bar tvugna att skaffa en för just den personen har en sån? Är det så? Eller tycker folk på allvar att den är snygg?

Jag säger DISS


haléns

image1869
I dag kom klänningen fråm haléns. Men vart är min tröja som jag beställde för 100 år sedan?

ellos

image1868
ett stort paket från Ellos  kom förra veckan. Kappan var en överasskning. Så himla snygg i verkligeheten. Jag hade inte ens sett på bilden att kragen är olika stora. En 10-poängare. Jag tror den naturfärgade klänningen åker tillbaka, den såg så billig ut när den kom på. Kjolen var en katastrof i verkligheten. Gladiatorsandalen håller i sig i vår också så dom ska jag behålla. Kan det inte bli sommar nu så jag får använda mina kläder?

tisdag

image1867
* tee resteröds herravdelning * kjol acne *

träning måndag

image1866
Ohh vad trött jag var när jag gick ner till gymet. Det blev ben idag eftersom det var evigheter sedan jag tränade dom. Jag tänkte ge dom en redig omgång men så blev det värsta mespasset.
3 set benböj, 4 set lårcurl, 4 set benspark och 3 set vader. Ja ja, vi får se det som en mjukstart :)

* linne adidas * byxor betterbodies *


my new watch

image1864
I dag kom klockan på posten. Den kommer från Tritoni, jag är supernöjd. Den var till och med snyggare på riktigt än på bilden. Den tycker jag att ni ska köpa. Nu när jag kikade in på hemsidan hittade jag en annan klocka jag vill ha, Olivia White. Skitsnygg! Jag är lite insnöad på svarta och vita klockor nu. Jag har två svarta men ingen vit.

Jag har faktiskt en annan klocka från Tritoni sedan innan som jag är jättenöjd med, Silver Ray heter den. Har du lite pengar över tycker jag att du ska investera i en snygg Tritoniklocka. Du kommer inte bli missnöjd. Den är även vattentät vilket är ett plus då jag gillar att ha klockan på mig när jag badar osv.

måndag

image1863
Då var första jobbdagen avklarad och jag är ganska så trött. Men det var riktigt kul. Nu ska jag iväg och träna
* top monki * kofta banana republic * jeans med dragkedja nertill fornarina * skoletter vagabond *
Jag kan inte klä mig riktigt som jag vill nu, kan inte ha latextights och se allt för "avslappnad" ut. När jag ska på säljmöten måste jag se extra snygg ut. Det är enda nackdelen med jobbet. Men men jag får passa på att klä mig som jag vill på helgerna.

shopping i London del 3

image1862
självklart fick ett träningsplagg följa med hem som vanligt. Det konstiga är att det bara var ett den här gången. Det blev i alla fall ett knallrosa linne från Adidas för 120 kr. Som hittat. Det ska jag träna i redan i morgon.

shopping i london del 2

image1861
Dessa två klänningar fick följa med hem från AA. ville gärna shoppa lite mer, jag bara älskar deras kläder. Jag ångrar att jag inte fotade personalen, de kombinerade de mest konstiga plaggen med varandra och färgkombinationen var inte att leka med.
Kika in på americanapparel.se för att shoppa eller kolla in filmen men klänningen till höger där en modell visar hur man kan bära klänningen på 15 olika sätt.

shopping i london del 1

image1860
Det här var det jag shoppade på Primark. Allt gick på ca 800 kr. Superbilligt! Bilden längst upp till höger visar baksidan av toppen. jag tycker den var sommarsnygg. Parkasen i mitten har ett lite glansigt material och den är a-lingeformad med lite rynkigt tyg upptill. Jag missade den totalt, det var min bästa shoppingpartner Jocke som hittade den, thanks sweetie.

veckans


favorit? onsdag tror jag är min

söndag

image1859
* jeans cheap monday * klanning som jag har som en tubtopp AA * ärmlös kofta Primark *

hemma

Kl 14 idag var vi tillbaka i Linköping. Helgen i London gick alldeles för fort, men det är ändå skönt att vara hemma. Vi har mest slappat och tagit en promenad för att inandas lite frisk luft. För det var det dåligt med i London.

Min shop, glitzy.se var tydligen med i expressen fredag nu i fredags igen. Men jag fick inte tag i den bilaga så kan någon snäll människa skicka den till mig? PLEASE!

Ska försöka ta lite bilder på shoppingen från London och visa här i bloggen. Sen blir det sova, är så himla trött. Det kan ha något med att vi var upp kl 5 i morse för att ta taxi till flygplatsen kl 6.

I morgon är det dags att börja på det nya jobbet, spännande. Be mig lycka till :)


Premiar!

image1857image1858
I dag var det premiar for mig i en American Apparel store. Mycket trevlig upplevelse maste jag saga. Jag kopte dock bara tva plagg eftersom min shoppingkassa var lite mer begransad an vanligt. Klanningen till vanster kopte jag fast i penn-modell (rak och snav nertill) och creme/beige. Man kan ha den pa 15 olika satt. Helt otroligt :) Jag kanskre kommer ha den redan i morgon som pennkjol eller som tubtopp. Vi far se.

Klanningen till hoger hade jag lite svart att bestamma farg pa. Men det blev en svartvit, jag ar ju livradd for farg. Ett besok i deras store i STHLM far det bli nasta gang

Sex you


Min kara bloggvan Nadia ar en parla pa att gora filmer enligt mig. Den har filmen har jag kikat pa manga ganger. Gillar den massor. Kika in pa hennes blogg sa far ni se ett par riktigt snygga skor fran Miu Miu som hon fyndat pa rean idag.

sorry Jocke...

...Jag ar kar i en annan. Mr DB9 och fornamnet ar Aston Martin. Jag har aldrig och kommer nog aldrig mer uppleva ett gladjerus i en annan bil som DB9:an gav mig idag. Jag vet inte hur jag ska beskriva motorljudet, men tank er det varsta vildjuret som finns med det varsta och mest skrackinjagade vralet. Ungefar sa later bilen nar man gasar. Vaghallningen ar otrolig, nu korde vi inte fortare an 180 eftersom det ar ganska tat trafik. Men jag skulle tro att den ligger som limmad pa vagen aven i hogre farter.

Jag forsoker fa svarfar att overlata bilen pa oss, men han vill inte. Jag kan inte heller sno den eftersom den har satellitsparning i sig. Har ni forslag fortutom att kopa en sa ge mig fort. Vi aker hem tidigt i morgon.

image1854
image1855
image1856

en annan historia

Ni tjejer(de flesta) som upplevt svamp en bit ner pa kroppen vet att det inte ar kul. Det kliar sa man blir galen. I gar fick jag skiten i alla fall. Sa det forsta jag gjorde idag var att leta upp ett apotek. Jag hoppades pa att jag skulle hitta botemedlet utan att behova fraga efter hjalp. YES, jag hittade det, trodde jag ja. Jag hittade salvan, men inte en san dar tablett som ja ni vet, man stoppar upp.
image1853

Hur ska jag forklara det har for expediten. Jag tar med mig salvan och fragar om de har det har fast i tablettform.
Hon: vad menar du? Vad har du for problem?
Jag: It's itching down there
Hon: Hmm ok, do you have thrush?
Jag: I don't know, what's that?
Hon: Hmm, it's itching you say?
Jag: Yes, in sweden we call it fungus. (haha har skulle jag garna lasa hennes tankar. jag ville helst undvika order fungus)
Hon: I have no idea
Jag: Borjar bli otalig och fragar om hon har nagot har inne som ar i tablettform som hjalper om det kliar dar nere.

Hon tar mig till en hylla och jag ser en forpackning det star canesten pa. YES, antligen ett botemedel.

Lite obligatoriska turistbilder

image1850
Min snygga man
image1851
Snygga jag


Don't worry, I have done some shopping

image1849
 Vi hoppade av bussen vid Primark. Jag vet inte hur mycket jag handlade dar, jag kan namna nagra saker som en mcjacka, klanning, kofta, ballerina, 2 par vaskor mm och allt tillsammans kostade mindre an 900 kr. Ingen vidare kvalite pa kladerna men man trottnar ju sa fort anda. Jag ar valdigt besviken pa utbudet for killar. Primark var helt vardelosa, aven andra butiker som jag vet ar bra i vanliga fall.

Pa vagen in till city akte vi forbi en American Apparel butik som jag ska kolla in i morgon. Jag hoppas pa att hitta lite dar. Vi far se.


Oxfordstreet today

image1848
Jag ar helt sald pa Frappochino mocha (vet inte hur det stavas) Det ar en kall kaffedryck med gradde pa. Den ar sa god sa jag langtar efter den nar jag ar i Sverige. Varfor har vi inte Starbucks? Det ar ett mysterium for mig. Jag blir sa uppehetsad nar jag val fatt tag i en sa jag suger i mig halva pa en gang och far varldens brainfreece. Det gor riktigt ont men det ar det vart. Allt for min frappochino mocha. Tack cissi for att du presenterade mig for denna underbara dryck

yrpanna

Nu ska jag berätta en lite historia som har gjort mig 2014 kr fattigare för att vara exakt. I dag på väg till flygplatsen tog jag fram pappret med bokningen på för att kolla när vi skulle landa. Jag upptäcker då att tillbakaresan är onsdag den 6 feb. ?????FEBRUARI???? Vi ska åka hem söndagen den 6 januari. SHIT!!!!!!!

Slänger mig över luren och ber mamma boka om resan. 2014 kr fattigare är det klart. 

Till historien hör att vi skulle ha rest i november men en begravning kom emellan. Vi kom på en timme innan, samma dag som vi skulle ha åkt att vi skulle boka om resan. Jag fick slänga mig in i bilen och åka hem och boka om. Jag skyller altså allt på stressen. Det var stressens fel att resan blev fel. Vi fick så klart lägga till ca 1500 kr för ombokningen.

I slutändan fick vi betala 5000 kr för resan, Det är dyrt för att resa till London med Ryanair. Men det drabbar ju ingen fattig, eller?

Nu sova, god natt

London 00.05 lokal tid

image1847
Hallå kära glitzyfan som Nadia (http://www.glife.se/nadinemperio) hade sagt. Jag har en webläsare som inte tillåter mig länka här i bloggen sa därfor skriver jag ut hela adressen. Så nej, jag är inte inkompetent när det kommer till att blogga. Snarare ett bloggproffs! 

Sitter här med en snygg macbook i mitt knä och försöker förstå mig på den här datorn. Det går sådar, allt är annorlunda. Men jag vill nog ha en i alla fall, bara för att den är så snygg. Sen har jag faktiskt hört att den sitter inne med riktigt bra funktioner, utseendet är ju trots allt inte allt. Eller hur....

Jag har blivit lurad av två bloggerskor som sa att i London är det så varmt så packa lätt. Men jag höll ju för fasen på att frysa rumpan av mig när jag kom hit. Som tur är litar jag aldrig på någon och därför tog jag med mig en stor halsduk som värmer mig. 

I morgon är det shopping som gäller och en god middag på kvällen. Det kommer ett inlägg innan vi beger oss till shoppingstråken.

 

vinnaren

är Amanda. Men bidrag 4, 18 och 21 fick också mycket röster. Grattis Amanda som vann med 60 röster.
image1828
En del hade invändingar mot att läsarna fick rösta eftersom det då blir orättvist. Jag tycker det är roligare om alla får vara med och ta fram vinnaren än att jag som ensam person ska utse någon. Mina favoriter i tävlingen var 4, 10, 16, 18, 21 och 22. De hade jag valt emellan om jag själv skulle utse en vinnare. Hur som helst var alla jättefina och tackar för alla fina bidrag.

resetorsdag

image1844
om tre timmar åker vi hemifrån. Jag ville resa i myskläder men det är ju så tråkigt så jag satt på mig mina allra skönaste jeans  men hög midja från cheap monday och en superskön lite kortare tröja från Monki. Jag tror att jag reser i mina converse och lämnar alla andra skor hemma. Vi får se, jag har inte stängt resväskan än.
Fickpluntan i form av ett halsband kommer från www.mayadesign.se

Vi ses på bloggen 2night ok?

Färdigtestat

Jag skrev om att jag blev erbjuden att testa Stella white. Jag har nu använt prdoukten i 9 dagar. Jag har tagit före- och efterbilder eftersom det är ett populärt fenomen. Förmodligen skulle ni uppskatta före- och efterbilder på mina tuttar eller ögon mer. Men nu är det tänderna det gäller. Jag har blekt dom förut, men i ca 2 dagar i sträck, sedan har jag tröttnat. Men den här gången var jag tvungen att verkligen fullfölja det. Bilderna är lite orättvisa. Den första bilden är tagen med en sämre kamera med sämre blixt vilket gör resultatet nedan bättre än vad det egentligen är.

Hur som helst så har tänderna blivit vitare. Den övre tandraden är vit, men nertill är dom fortfarande lite gula ner mot roten som ni kan se. Jag måste faktiskt erkänna att jag får samma resultat efter tre-fyra dagar med den tandgelen jag säljer i min shop(glitzy.se). Detta säger jag inte för att jag säljer den utan för att det är sant. Hade den här gelen varit bättre hade jag sålt den istället.
Jag tänkte jag skulle köra ett race med den gelen också. Ni ska få se före och efterbilder då också.

I morgon ska jag nog ringa tandläkaren och be dom ta bort tandstenen som syns på bilderna. Ush äckligt.
image1840

London i morgon

image1839
Ja just ja, vi åker till London i morgon och kommer hem på söndag. Vi ska kolla på lite fotboll och shoppa så klart. Men plånboken är lite tunn just nu så det blir lite lite shopping. Men erfarenheten säger att jag kommer shoppa mer än lite som vanligt. Vi får se. Jag har tillgång till internet hela vistelsen så ni slipper mig inte så lätt.

Passar på att gosa lite extra med kissarna nu när vi ska bort. Jag är en riktig liten hönsmamma när det gäller våra katter.

träning onsdag

image1838
Idag blev det triceps och biceps. Träningen blir lite konstig nu när gymet har varit stängt + att jag har varit sjuk. Så man får välja vilka muskler man ska prioritera och jag har valt axlar, triceps och biceps. Rygg och bröst är minst viktiga just nu.
Det blev 9 set biceps, hantelcurl, curl med stång och avslutade med rep i cabel. Triceps körde jag bara två övningar på, press uppifrån och en egentligen värdelös tricepsmaskin, men jag ville bara hem.

*better bodies från topp till tå

onsdag

image1836
* linne monki * latextights AA * kofta bananarepublic * skor converse * mössa resteröds *

glöm inte...

...att rösta på eran favorit.

veckans


det blev bara 4 st. men har ni någon favorit? nummer 3 är nog min :)

nyårsmenyn

Förrätt:
Gratinerad hummer
image1834
Varje person får en halva var
Receptet är för 6 st hela humrar.

6 st hummer
6 msk smör
4,5 msk vetemjöl
3 dl vatten
4,5 dl vispgrädde
1 tsk fransk senap
1 st fiskbuljongtärning
3 kryddmått salt
1 kryddmått cayenpeppar
1 st äggula
riven ost

Tina hummern, dela på dom. Du sätter knivspetsen precis i mitten bakom ögonen. Gröt ur köttet, ta bort magsäcken vid ögonen. Det ska bara vara ett tomt skal kvar. Tag bort klorna & ta ut köttet. Skiva köttet.

Smält smöret, rör ned vetemjöl. Tillsätt vatten, grädde, senap, smulad buljongtärning & kryddorna. Låt såsen koka på svag värme i minst tre minuter. Lägg i köttet & tillsätt äggulan. Fyll skalen & täck med ost. 250 grader i ca 12 min i mitten av ugnen.

Huvudrätt:
Smördegsinbakad oxfilé
image1833

Ingredienser

700 g oxfilé
1 pkt smördeg
2 msk portvin
2 st schalottenlökar
200 g champinjoner (eller karljohansvamp)
2 dl vispgrädde
smör
1 tsk vinbärsgelé
salt
peppar

Gör så här

1. Gör såsen: Smält en klick smör i en såspanna eller kastrull med tjock botten. Fräs upp den hackade löken gyllene och lägg sedan i svampen. Låt bryna en stund och häll sedan i vinet och grädden. Smaka av med gelé, salt och peppar. Ställ undan såsen att svalna.

2. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. När smöret har tystnat ska oxfilén läggas i. Stek köttet så att det blir gyllenbrunt.

3. Sätt ugnen på 225 grader. Ta ut smördegen och halvtina. Kavla ut den ganska tunt och lägg på köttet och såsen. Förslut så att inget rinner ut. Stick gärna in en stektermometer så att spetsen ligger längst in i köttet.

4. Sätt in rullen i ugnen och låt steka tills den fått färg och innertemperaturen är 60 grader (för mediumstekt). Servera med potatisgratäng och haricots verts.

Efterrätt:
image1835
Crème Brulé
6 portioner

1 vaniljstång
2 dl röd mjölk
4 äggulor
2 dl grädde
75 g socker
75 g råsocker

klyv vaniljstången och skrapa ut innehållet.
Koka grädde, mjölk, socker och innehållet från vaniljstången.
Låt det sedan svalna.
Visa äggulorna och häll över gräddblandingen medans du rör.
Häll i smeten i små runda formar och ställ dom i en djup ugnsform. Häll sedan vatten i formen så det täcker 1/3 av de små formarna. 
Baka i ugnen 150 grader i 30-40 min. konsistensen ska vara fast när den är klar.
Ställ kallt.
Innan servering strö på råsocker och bränn med en brännare. Det går även bra att bränna dom i ugnen. Sätt då på högsta värmen och ställ in dom på en plåt högst upp. Men det går fort så håll koll så de inte blir brända.
 


måndag nr 2

image1832
Jag glömde ta en outfitbild igår, men kom på det i sista sekunden, skor, smycken och smink borta, men klänningen var kvar på så ni får nöja er med den här bilden. Jag var inte alls sugen på att sova utan ville bara danska vidare som ni kan se ;)
*klänning h&m*
update: jag hade visst tagit en bild såg jag nu
image1841

RSS 2.0