Nyttig kladdkaka
Ok, den är inte lika god som en kladdkaka med 100 g smör i men sätter suget in och du vill hålla igen så kan du lätt stilla det med en nyttig kaka.
Kladdkaka
(Gör den dagen innan)
3 ägg
½ dl vetemjöl & ½ dl grahamsmjöl
2 ½ dl socker (lika delar av vanligt socker, fruktsocker, canderel)
1/2 tsk bakpulver
¾ dl kakao (halva eller hela canderel-kakao)
2 tsk vaniljsocker
250 g/1 burk lätt kesella
(rivet limeskal om man vill)
Vispa pösigt ägg & socker
Blanda alla torrvaror enskilt
Röres ned försiktigt med slev/sked
Sist röres kesella ned
(Ordentligt blandat)
Rund form (borttagbar botten) plåtpapper i botten, lite olja strykes på kanter/botten med lite ströbröd på.
200 grader i mitten i ca: 30 minuter (beror på hur kladdig den ska vara & beroende på vilken ugn man har.
Låt stå tills kallnat, godast dagen efter, nybakad är den så "lös"/"slemmig
Måste pröva detta recept!
hello Junitjej
Ja gör det. Som sagt inte likadan som en "riktig" kladdis, men den duger gott
Lycka till :)
vilket bra recept!