Rosmarinkyckling med frukt- och nötsallad
Ikväll testlagade jag Rosmarinkyckling med frukt- och nötsallad. Jad hade dock lite mer kyckling. En gos och väldigt fettsnål rätt. Dra ner lite på potatisen så snålar du även in på kolhydraterna. Salladen var toppen.
1 kycklingfilé
Färsk rosmarin
Dadelbalsamico
1 bakpotatis
1 påse Parrots crispy saladmix (pumpafrön, solrosfrön, soltorkade tomater, russin och pinjekärnor)
1 apelsin
1 äpple
Ruccola
Olivolja
Flingsalt och svartpeppar
Skär stora klyftor av bakpotatisen, vänd runt i olivolja med salt och peppar. Råstek i ugnen tills mjuka. Skär skåror i kycklingfilén och fyll med färska blad rosmarin och häll över dadelbalsamico samt salt och peppar. Hetta upp en stekpanna ordentligt, i med lite olivolja och lägg i kycklingfilén, på med locket och ner på låg värme (därmed både steks och ångas den samtidigt och blir fantastisk). Klyv apelsinen på mitten. Skala ena halvan och skär i små mumsiga bitar. Pressa ner andra halvan i Parrots salladsmix. Häll på lite olivolja också. Tärna ett äpple i små bitar, blanda ner. Avsluta med att blanda ner lite ruccola. Klart!
Kommentarer
Postat av: Anna
Gillar att du lägger ut lite annorlunda recept, alltid bra att få lite inspiration
:)
Postat av: Magdalena
Jag är så misstänksam mot nötter och söta fruker i mat, är det verkligen gott? Antagligen eftersom du tipsar men ändå:)
Postat av: glitzy
magdalena: jag tyckte det var gott :)
Trackback